Το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν ο Στέφανος Τσιτσιπάς κι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ για όσα έγιναν στον μεταξύ τους ημιτελικό στο Australian Open.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος τενίστας τιμωρήθηκε με πρόστιμα που πλησιάζουν τις 11.000 ευρώ, για τον έντονο τρόπο με τον οποίο μίλησε στον διαιτητή, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι ο Έλληνας τενίστας δεχόταν οδηγίες από τον πατέρα του, Απόστολο Τσιτσιπά. Αναλυτικότερα, θα πληρώσει 3.500 ευρώ για «αντιαθλητική συμπεριφορά» και 7.000 ευρώ για «ορατή αισχρότητα».

Όσον αφορά τον «Στεφ», του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 4.500 ευρώ για παράβαση του κώδικα δεοντολογίας.

Το ξέσπασμα του Μεντβέντεφ

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ (σ.σ. το πήρε ο Τσιτσιπάς με 6-4) ο Μεντβέντεφ έβγαλε μεγάλο εκνευρισμό κι επιτέθηκε στον διαιτητή λέγοντάς του: «ο πατέρας του τού δίνει συνέχεια εντολές, του μιλάει σε κάθε πόντο. Γιατί δεν τον χρεώνεις με coaching; Πώς είναι δυνατόν να μην του δίνεις ποινή;».

Ο διαιτητής φάνηκε να τον αγνοεί και εκείνη την ώρα ξέσπασε. «Σου μιλάω και απαιτώ μία απάντηση. Πες μου γιατί δεν τον χρεώνεις με coaching. Είσαι πολύ κακός διαιτητής. Απορώ πως ένας τόσο κακός διαιτητής βρίσκεται σε τέτοιο παιχνίδι».

Η Ελληνίδα που αποκάλυψε το coaching

Άρωμα… Ελλάδας είχε η αποκάλυψη του coaching στον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς η Εύα Ασδεράκη ανέλαβε τον ρόλο της μεταφράστριας.

Η γνωστή Ελληνίδα διαιτητής του τένις, εκ των κορυφαίων στον κόσμο και κάτοικος Μελβούρνης, μετά τα παράπονά του Μεντβέντεφ και κατόπιν εντολής του αρχιδιαιτητή, πήγε μαζί του κάτω από το box της ομάδας του Τσιτσιπά.

Εκεί διαπίστωσαν πως όντως γινόταν coaching από τον πατέρα του, κάτι που επιβεβαίωσε η Ασδεράκη η οποία ανέλαβε να μεταφράσει τι ειπώθηκε και έκανε νόημα στον διαιτητή να επιβάλλει ποινή.