Το revenge porn είναι ένα από τα προβλήματα της σημερινής εποχής, όπως φάνηκε και από τις καταγγελίες που έγιναν στην Ελλάδα την τελευταία περίοδο. Δεν είναι, όμως, ένα ελληνικό πρόβλημα αλλά παγκόσμιο, αφού είναι κάτι που γίνεται παντού. Όπως, για παράδειγμα, και στην Ιταλία, εκεί όπου η 22χρονη διαιτητής Ντιάνα Ντι Μέο κατήγγειλε ότι άγνωστοι χάκαραν το κινητό της τηλέφωνο και απέκτησαν πρόσβαση σε καυτά βίντεο, τα οποία ανέβασαν σε σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου φέρνοντάς τη σε πολύ δύσκολη θέση.

Η Ντι Μέο ζει στην Πεσκάρα και είναι διαιτητής και βοηθός διαιτητή στο τοπικό πρωτάθλημα. Οι Ιταλοί όμως, αλλά και οι μη Ιταλοί πλέον, δεν την έμαθαν από αυτό, αλλά από την καταγγελία που έκανε για revenge porn, καταθέτοντας στην αστυνομία της πόλης ότι προσωπικά της βίντεο δημοσιεύτηκαν σε σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου. Από ποιους; Από άγνωστους που χάκαραν το κινητό της τηλέφωνο.

«Πέρασα δύο εβδομάδες ταλαιπωρίας, αλλά τώρα αναπνέω. Δεν ξέρω ποιος διέδωσε τα ιδιωτικά μου βίντεο. Νομίζω ότι χάκαραν το τηλέφωνό μου και χρησιμοποίησαν την εικονική μνήμη του τηλεφώνου μου για να λάβουν αυτό τα υλικό. Έκανα καταγγελία και οι Αρχές θα επιληφθούν.

Υπενθυμίζω ότι ακόμη και η διάδοση από μόνη της είναι έγκλημα. Το θύμα δεν είναι ποτέ λάθος. Ελπίζω να δώσω φωνή σε όλα εκείνα τα θύματα που κατηγορούνται, όταν στην πραγματικότητα ο ένοχος βρίσκεται στην άλλη πλευρά της οθόνης.

Σήμερα το θύμα είμαι εγώ, αύριο μπορεί να είμαι ένα κοντινό άτομο που ίσως τώρα βλέπει τα βίντεο και χαμογελάει. Ποτέ δεν φταίει το θύμα, να το θυμάσαι. Πάντα με το κεφάλι ψηλά, παιδιά», είπε σε βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, εκεί όπου ανεβάζει και φωτογραφίες που… τρελαίνουν τους ακόλουθούς της.