Η οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα είναι πολύ άσχημη και είναι κάτι που ο Ζουάν Λαπόρτα δεν έχει κρύψει ούτε στιγμή, από την ημέρα που εξελέγη στη θέση του προέδρου και είδε τι κατάσταση παρέλαβε. Λογικό είναι, επομένως, το κλαμπ να αναζητεί λεφτά με κάθε τρόπο προκειμένου να στρώσουν σταδιακά τα πράγματα και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οι μπλαουγκράνα είναι σε συζητήσεις με δύο εταιρείες κρυπτονομισμάτων που θέλουν να γίνουν χορηγοί.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Sport της Βαρκελώνης, η Μπαρτσελόνα δεν προτίθεται να ανανεώσει τις χορηγικές συμφωνίες με τις Rakuten και Beko, τους βασικούς χορηγούς, που λήγουν το προσεχές καλοκαίρι. Και ο λόγος που έχει παρθεί αυτή η απόφαση, είναι επειδή το κλαμπ θέλει να μπει στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Πώς; Μέσω των VeganNation και Polkadot.

Η VeganNation κυκλοφόρησε το δικό της κρυπτονόμισμα και θέλει να γίνει ο βασικός χορηγός της φανέλας των μπλαουγκράνα. Το ίδιο επιθυμεί και η Polkadot, με τη Μπαρτσελόνα να έχει ήδη αρχίσει συζητήσεις και με τις δύο εταιρείες και να προσδοκά σε κέρδη της τάξης των 80 εκατ. ευρώ ετησίως από τις νέες χορηγικές συμφωνίες.

Τα χρέη και το πλάνο ανανέωσης του Καμπ Νου

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια για να ανανεωθούν με καλύτερους όρους κάποιες εκ εκ χορηγικών συμφωνιών που υπάρχουν ήδη με άλλες εταιρείες, αφού το κλαμπ έχει ανακοινώσει ότι τα χρέη φτάνουν στα 1,16 δισ. ευρώ και παράλληλα έχει πλάνο για την πλήρη ανανέωση του γηπέδου Καμπ Νου και της γύρω περιοχής με κόστος 1,5 δισ. ευρώ.