«Έμπειροι διαιτητές, σταθεροί και με μεγάλη προσωπικότητα στον έλεγχο του παιχνιδιού, νομίζω ότι χρησιμοποιούν λέξεις. Ειδικά σε ένα παιχνίδι όπου παίζεις για τίποτα και όταν δεν συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο. Ήταν μία μπάλα χωρίς επιθετικότητα, νομίζω ότι ένας τοπ διαιτητής θα έλυνε το θέμα με τα λόγια» είπε ο Πορτογάλος για την κόκκινη που είδε ο Σεσκ Φάμπρεγας, προσθέτοντας: «Όμως ο Μάικλ (σ.σ: Μάικ Τζόουνς), έδωσε κόκκινη και διαφωνώ απόλυτα, όμως αυτός είναι ο διαιτητής».

Όσο για την ήττα από τη Γουέστ Μπρομ, ξεκαθάρισε: «Ξέρω τους παίκτες μου, ξέρω τον εαυτό μου. Ξέρω τη φύση του παιχνιδιού. Ξέρω τι συμβαίνει όταν μία ομάδα είναι πρωταθλήτρια και έχει να δώσει ακόμη παιχνίδια. Όταν είμαστε πρωταθλητές τόσο νωρίς είναι δύσκολο να κρατήσουμε το κίνητρό μας. Έχουμε πολλούς τραυματισμούς και έχουμε παίκτες που προστατεύουμε. Το κίνητρο δεν είναι μεγάλο, η ένταση το ίδιο και όταν χάνεται το αλατοπίπερο του ανταγωνισμού, είναι δύσκολο να παίξεις σε τοπ επίπεδο».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Δεν μπορώ να κριτικάρω τους παίκτες μου γιατί για να είμαι δίκαιος είχα ανάλογη αντιμετώπιση στο ματς. Το ιδανικό σενάριο είναι να είσαι πρωταθλητής και να πηγαίνεις σπίτι σου και να μην παίζεις. Αν πρέπει να κατηγορήσετε κάποιον, κατηγορήστε τη Σίτι, τη Γιουνάιτεντ, την Άρσεναλ και τη Λίβερπουλ, που μας άφησαν να κερδίσουμε το πρωτάθλημα τόσο νωρίς».

Πηγή: gazzetta.gr