Ναι είχε ελλείψεις (Διαμαντίδης, Φώτσης, Γιάνκοβιτς εκτός), ναι του προέκυψαν κι άλλες κατά τη διάρκεια (αποχώρησε τραυματίας ο Παππάς), όμως και πάλι…

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στη Ρόδο απ’ τον εξαιρετικό Κολοσσό με 75-73 και πλέον η πρόκριση στα ημιτελικά της Α1 θα κριθεί την προσεχή Τρίτη (19/5) στο ΟΑΚΑ, όπου οι πρωταθλητές θα εκτίσουν τη δεύτερη απ’ τις τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Το τριφύλλι (3/21 τρίποντα) βρέθηκε να χάνει και με 15(!) στη δεύτερη περίοδο, στο τέλος το γύρισε, ωστόσο ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (23π.) έχασε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση.

Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές οι Λαρεντζάκης και Μανωλόπουλος με 13 κ 12 πόντους αντίστοιχα. Ντεμπούτο για Ντι Τζέι Κούπερ, ο οποίος σε 9’ έμεινε άποντος με 3 ασίστ, δείχνοντας πως ακόμα… ψάχνεται. Ο Μόργκαν έμεινε στο παρκέ για 18’, σημείωσε 9 πόντους και κατέβασε 7 ριμπάουντ, ωστόσο δεν έδειξε πως είναι και τόσο… αντί-Γκιστ (ως προς το στυλ παιχνιδιού τους).

Το ματς

Ο νεοαποκτηθείς Μόργκαν ξεκίνησε βασικός και με το καλημέρα έδειξε έφεση στο παιχνίδι πάνω απ’ την στεφάνη (3ριμπάουντ), ενώ με δικούς του πόντους, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 8-3 στο 4’. Κάπου εκεί, όμως, οι πράσινοι έχασαν τον προσανατολισμό τους. Εκνευριστική αστοχία στην επίθεση, προβληματική άμυνα και ο Κολοσσός ανέτρεψε την κατάσταση, ανακτώντας τα ηνία με 11-8! Παρά τις αλλαγές του Μανωλόπουλου, παρά την είσοδο του Κούπερ, η εικόνα του τριφυλλιού δεν βελτιωνόταν. Το black out παρέμενε και στις δύο άκρες του παρκέ (τραγικά ποσοστά… μπροστά), με την ομάδα της Ρόδου να ξεφεύγει με 11 (21-10) στο φινάλε της πρώτης περιόδου, χάρη στο buzzer beater του Ρόμπινσον.

Με… βομβαρδισμό από μακριά (των Ρόμπινσον και Μανωλόπουλου), οι γηπεδούχοι έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με 15(!), 29-14 με το «καταστροφικό» παιχνίδι των πρωταθλητών να συνεχίζεται. Μετά από ρεσιτάλ αστοχίας του, ο Μαυροκεφαλίδης… ξύπνησε και ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα για την ανατροπή, σημειώνοντας σερί πόντους και μειώνοντας για την ομάδα του σε 31-22. Ο Μανωλόπουλος αποφάσισε να παίξει και με Λουκά και με Μπατίστα στις θέσεις των ψηλών, ενώ όταν άρχισε ο Παππάς να παίρνει πρωτοβουλίες, η διαφορά έπεσε και στους 3 (34-31). Προφανώς σ’ όλα αυτά μερίδιο είχε και η πράσινη άμυνα η οποία -επιτέλους- απέδιδε. Ο Παναθηναϊκός πλησίασε ακόμα και στον πόντο (37-36), ωστόσο στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Κολοσσός έτρεξε ένα μίνι σερί 6-0 και πήγε στα αποδυτήρια με 43-36 (νέο buzzer beater Χάγκινς).

Ο Χάγκινς ξεκίνησε με φόρα και στο δεύτερο μέρος, στέλνοντας τη διαφορά εκ νέου σε διψήφια επίπεδα (47-36). Μαυροκεφαλίδης και Παππάς ήταν οι… μόνοι που προσπαθούσαν στην επίθεση, όμως όσο κι αν έβαζαν πόντους αυτοί, η άμυνα δεν ήταν η πρέπουσα και μοιραία οι ξένοι του Κολοσσού κρατούσαν την ομάδα τους σε θέση ισχύος (53-47). Ένα γρήγορο σερί 9-0 του Παναθηναϊκού (που έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο) του έδωσε προβάδισμα μετά από πάρα πολύ ώρα (56-55), την ώρα, δε, που «έχασε» τον Παππά με τραυματισμό (είχε προλάβει να πετύχει 16 πόντους). Δεν το χάρηκε και πολύ το τριφύλλι, καθώς οι Ροδίτες βρήκαν ακόμα μια φορά λύσεις απ’ τα 6,75 και έκλεισαν την περίοδο στο +2 (61-59).

Ο εξαιρετικός Κολοσσός δεν το έβαζε κάτω κι έστελνε εκ νέου «μήνυμα» πως δεν θέλει να… πεθάνει, ξεφεύγοντας για ακόμα μια φορά με 8 (67-59) κι αναγκάζοντας τον Μανωλόπουλο να καλέσει τάιμ-άουτ. Ο Μαυροκεφαλίδης ούτως ή άλλως ήταν αυτός που κρατούσε την ομάδα του όρθια. Όταν, δε, βρήκε βοήθειες και απ’ τον Σλότερ, τότε ο Παναθηναϊκός έκανε νέα «ανατροπή», τρέχοντας σερί 11-1 και ανακτώντας ξανά τα ηνία της αναμέτρησης, με το 70-68 στο 36’.

Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν απ’ τη διαμορφωθείσα κατάσταση και το τρίποντο του Τσάμη, έφεραν ξανά τούμπα τον αγώνα για το 74-70 υπέρ του Κολοσσού. Ο Μόργκαν με γκολ-φάουλ μείωσε στον πόντο (74-73), ο Νέλσον είχε ευκαιρία να βάλει ξανά μπροστά τον Παναθηναϊκό, όμως έχασε δύο βολές. Ο Λαρεντζάκης ευστόχησε σε μια βολή (75-73), οι διαιτητές έκαναν κι ένα λάθος μην δίνοντας την κατοχή στους πράσινους, όμως ακόμα κι έτσι είχαν την ευκαιρία να στείλουν το ματς σε παράταση ή να νικήσουν. Στην τελευταία επίθεση, η μπάλα πήγε στον μέχρι τότε κορυφαίο του τριφυλλιού, Μαυροκεφαλίδη (αν και δεν υπήρξε καλή… κυκλοφορία) ο οποίος βρήκε πάνω στον Λίντεν και το 75-73 υπέρ του Κολοσσού δεν άλλαξε.

Τα δεκάλεπτα: 21-10, 43-36, 61-59, 75-73

Κολοσσός (Λυκογιάννης): Τολιόπουλος 2, Λαρεντζάκης 13, Γουότερς 6, Μανωλόπουλος 12, Σμιθ 9, Στεφανίδης, Λίντεν 5, Σκοτ 4, Τσάμης 6, Χάγκινς 9, Ρόμπινσον 9

Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Σλότερ 8, Μποχωρίδης 2, Νέλσον 8, Παππάς 16, Μαυροκεφαλίδης 23, Μπατίστα 5, Μπλουμς 2, Λούντζης, Κούπερ, Μόργκαν 9

Πηγή: sport-fm.gr