Το «Τζοκοβιτς Gate» έλαβε τέλος την Κυριακή 16/1 με τον Σέρβο σούπερ σταρ του Νόβακ Τζόκοβιτς να χάνει την έφεση και τελικά να απελαύνεται από την Αυστραλία. Ο Σέρβος πάντως πριν φύγει από τη χώρα δεν ξέχασε τον συναθλητή του Ελληνοαυστραλό Thanasi Kokkinaki (Θανάση Κοκκινάκη) o οποίος επέστρεψε μετά από μεγάλη απουσία και ταλαιπωρίες και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο ATP.

O Τζόκοβιτς και ο 20 φορές νικητής του γκραν σλαμ Ρότζερ Φέντερερ έστειλαν συγχαρητήρια στον Θανάση Κοκκινάκη, αλλά ο ανανεωμένος Ελληνοαυστραλός θα έχανε τα μηνύματά τους αν δεν έκανε μία πιο προσεκτική έρευνα στον φάκελο με τα εισερχόμενα.

Ο Κοκκινάκης κατάφερε να κερδίσει τον παρθενικό του τίτλο στο ATP το βράδυ του Σαββάτου, όταν κέρδισε τον Γάλλο Arthur Rinderknech στον τελικό του Adelaide International 2.

Ο τίτλος ήρθε μετά από χρόνια προβλημάτων με σοβαρούς τραυματισμούς και ασθένειες.

Πώς ο Ελληνοαυστραλός παραλίγο να χάσει το μήνυμα του Τζόκοβιτς

Ο Τζόκοβιτς, έστειλε το μήνυμά του στον Κοκκινάκη λίγες ώρες πριν χάσει την προσφυγή του στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο κατά της απόφασης ακύρωσης της βίζας του, και ο Φέντερερ επικοινώνησε με τον Κοκκινάκη μέσω των social media.

Αλλά ο κόσμος Νο. 145 αποκάλυψε την Κυριακή ότι ήταν καθαρή τύχη το ότι εν τέλει είδε τα μηνύματα.

«Μπήκαν στον φάκελο “άλλο”, όχι στον κύριο, (άρα) δεν εμφανίστηκαν αμέσως», είπε ο Κοκκινάκης.

Μήνυμα του Τζόκοβιτς στον Κοκκιινάκη

«Έκανα scroll λοιπόν γιατί βαρέθηκα, και εμφανίστηκαν. Είναι φοβερό να έχω αυτή την υποστήριξη – δύο παιδιά που έχουν κάνει τόσα πολλά – να με προσεγγίζουν. Ξέρουν ότι σημαίνει πολλά για μένα. Έχουν κερδίσει περίπου ένα εκατομμύριο από αυτούς τους τίτλους, επομένως είναι μάλλον πολύ μικρό για αυτούς. Αλλά για μένα είναι τεράστιο, οπότε ήταν πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι μου έστειλαν».

Με γονείς από Καλαμάτα και Τρίπολη

Ο Θανάσης γεννήθηκε στις 10/4/1996 στην Αδελαϊδα και είναι Αυστραλός πολίτης. Τόσο ο πατέρας του όσο και η μητέρα του είναι Έλληνες. Ο πατέρας Τρύφωνας έχει καταγωγή από την Καλαμάτα και η μητέρα Παρασκευή από την Τρίπολη.Ως ιδιαίτερη πατρίδα του στην Ελλάδα ο Θανάσης έχει τα Περιβολάκια στην Πύλο. Ο Θανάσης θα ξεκινήσει να παίζει τένις από 6 ετών και μετά από τα 12 θα αρχίσει να έχει επιτυχίες.

Το καλοκαίρι του 2015 ο Θανάσης Κοκκινάκης θα φτάσει στο Νο69 της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι η υψηλότερη θέση του στο raking. Μετά θ’ αρχίσουν τα προβλήματα. Το 2015 θα έχει την καλύτερη του χρονιά σε Grand Slam αφού θα παίξει στον 2ο γύρο στο Australian Open (ρεκόρ) και στον 3ο στο Roland Garros (ρεκόρ). Έκτοτε αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών που τον έριξαν στα rankings.