Οι Μιλγουόκι Μπακς επέστρεψαν στις επιτυχίες και με τί τρόπο! Διέλυσαν με 118-99 τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στο «Fiserv Forum». Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καθοδήγησε τους πρωταθλητές του NBA στη νίκη με triple-double, το 28ο της καριέρας του, όσα είχε και ο Μάικλ Τζόρνταν! Τα «ελάφια», πλέον, έχουν ρεκόρ 27-17.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς από νωρίς έσπειρε τον τρόμο στην αντίπαλη άμυνα. Ολοκλήρωσε το ματς με 30 πόντους, 12 ριμπάουντ, 11 ασίστ και τρία μπλοκ να γεμίζουν τα στατιστικά του σε μόλις 30 λεπτά συμμετοχής. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε 11 πόντους στην πρώτη περίοδο – όσους κι ο Κρις Μίντλετον. Παρά την απουσία του Τζρου Χόλιντεϊ, οι Μπακς έπαιξαν καταπληκτική άμυνα στους γκαρντ των Γουόριορς, με τον Στεφ Κάρι να περιορίζεται σε 12 πόντους με 4/11 σουτ. Ο Μίντλετον ολοκλήρωσε το ματς με 23 πόντους, 20 είχε ο Μπόμπι Πόρτις και 15 ο Γκρέισον Άλεν. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έπαιξε για πέντε λεπτά και είχε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα.

Οι γηπεδούχοι, λοιπόν, προηγήθηκαν με 37-21 στην πρώτη περίοδο, αλλά «σφράγισαν» τη νίκη στο δεύτερο 12λεπτο. Έπαιξαν καταπληκτικό μπάσκετ καθώς πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 77-38. Αρνητικό ιστορικό ρεκόρ για τους Γουόριορς που δεν είχαν υποστεί τέτοια ταπείνωση στο ημίχρονο ενός αγώνα αφότου μετακόμισαν στην Καλιφόρνια τη σεζόν 1962-63. Ο Αντετοκούνμπο στο ημίχρονο είχε 23-7-7. Ήταν ασταμάτητος με την απουσία του Ντρέιμοντ Γκριν να είναι εμφανής στην άμυνα των Γουόριορς.

Οι Μπακς, που ενισχύθηκαν με την επιστροφή του προπονητή τους Μάικ Μπούντενχολζερ ο οποίος βγήκε από τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας, «χαλάρωσαν» και οι Γουόριορς ανέβασαν την απόδοσή τους. Μείωσαν τη διαφορά μέχρι και στους 18 πόντους, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι καλύτερο.

Οι Μιλγουόκι Μπακς, προτού υποστούν τις δύο απανωτές ήττες τους από τους Σάρλοτ Χόρνετς, είχαν νικήσει άνετα τους Μπρούκλιν Νετς, μια άλλη ομάδα που συγκαταλέγεται μεταξύ των υποψήφιων για την κατάκτηση του τίτλου, όπως και οι Γουόριορς, άλλωστε. Αν μη τι άλλο τα «ελάφια» έστειλαν νέο μήνυμα στην λίγκα. Επόμενο ματς: κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς τα ξημερώματα της Κυριακής (16/1, 01:30) εντός έδρας. Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είπε ποιο είναι το «κλειδί» για τέτοιες νίκες: «Να περνάω καλά!».