O Λιούις Χάμιλτον δεν θα αποφασίσει αν θα επιστρέψει στη Formula 1 για τη σεζόν μέχρι να μάθει τα αποτελέσματα της έρευνας που θα διεξάγει η FIA, η Παγκόσμια Ομοσπονδία, για το Grand Prix του Αμπού Ντάμπι, που έκρινε τον τίτλο με τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull να κατακτά το τρόπαιο.

Σύμφωνα με το BBC, τόσο ο Βρετανός πιλότος όσο και η ομάδα του, η Mercedes περιμένουν να δουν τις αλλαγές που θα γίνουν. Μάλιστα, σε δημοσίευμά του αναφέρει πως ένας από τους λόγους που η Mercedes απέσυρε τις εφέσεις της μετά από το τελευταίο Grand Prix ήταν γιατί, όπως ανέφερε πηγή εντός του paddock, έκανε συμφωνία με τη FIA προκειμένου να απομακρυνθούν από τις θέσεις του ο διευθυντής αγώνων Μάικλ Μάσι κι ο υπεύθυνος του τεχνικού σκέλους των μονοθέσιων, ο Έλληνας Νικόλας Τομπάζης! Η Mercedes, πάντως, διέψευσε πως ζήτησε κάτι τέτοιο.

Στο μεταξύ, ο Χάμιλτον παραμένει ενοχλημένος με τον τρόπο που εκτυλίχθηκε το Grand Prix και τις αποφάσεις που πάρθηκαν, όπως είχε αναφέρει κι ο διευθυντής της γερμανικής ομάδας, Τότο Βολφ. Βέβαια, σύμφωνα με δημοσίευμα των «The Times», ο Χάμιλτον βρίσκεται στο σπίτι του στο Κολοράντο των ΗΠΑ και πραγματοποιεί τα πρώτα στάδια της προετοιμασίας του. Αναφέρει πως με τα τωρινά δεδομένα αναμένεται να βρίσκεται στα τεστ του επόμενου μήνα στις 23 Φεβρουαρίου. Το πρώτο Grand Prix της σεζόν είναι προγραμματισμένο για τις 18 με 20 Μαρτίου στο Μπαχρέιν.

Το BBC στο δημοσίευμά του σημειώνει πως ο Χάμιλτον έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στην FIA και περιμένει να δει αλλαγές. Ο νέος πρόεδρος του κυβερνώντος οργανισμού, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, αποκάλυψε πως επικοινώνησε με τον Χάμιλτον. «Δεν νομίζω πως είναι 100% έτοιμος για να απαντήσει (σ.σ. αν θα επιστρέψει) τώρα», είπε ο Μπεν Σουλαγέμ την περασμένη εβδομάδα. Συμπλήρωσε λέγοντας: «Δεν τον κατηγορώ, κατανοώ τη θέση του».