Ο Παναθηναϊκός ήταν στα πάνω του μετά τη νίκη επί του Άρη, αλλά στον Βόλο τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά, όπως δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήθελε τη νίκη που θα της επέτρεπε να ανέβει, έστω με παιχνίδι περισσότερο, στην 3η θέση, αλλά τελικά οι Θεσσαλοί ήταν αυτοί που πανηγύρισαν με το τελικό 3-1, χάρη σε δύο γκολ του Φαν Βέερτ που ήταν πάντα έτοιμος για να τιμωρήσει οποιοδήποτε λάθος της πράσινης άμυνας.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τον τίτλο του φαβορί πριν την έναρξη της αναμέτρησης και από το 8′ λίγο έλειψε να έχουν και το προβάδισμα, αφού στη σέντρα του Παλάσιος η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και τελικά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ, ο οποίος τη βρήκε κιόλας.

Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων χρειάστηκε να επέμβει και στο 19′, αυτή τη φορά στο σουτ του Αϊτόρ μετά την ωραία ενέργειά του, με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή, έβγαινε σωστά μπροστά, κέρδιζε κόρνερ, είχε ευκαιρία στο 30′ με το γυριστό σουτ του Αϊτόρ και γενικά ήταν αυτός που έπειθε ότι θα σκοράρει.

Αυτός που το έκανε, όμως, ήταν ο Βόλος, χάρη και στη… βοήθεια του Κώτσιρα, ο οποίος στο 34′ θέλησε να γυρίσει τη μπάλα στον Μπρινιόλι και τελικά… έδωσε ασίστ στον Φαν Βέερτ, ο οποίος απέφυγε και τον τερματοφύλακα και έκανε το 1-0 από πλάγια θέση.

Οι πράσινοι θα μπορούσαν να απαντήσουν άμεσα αλλά στο 36′ ο Μακέντα δεν σούταρε καλά μετά το λάθος του Κότνικ, για να κλείσει ακόμη χειρότερα το πρώτο μέρος για το τριφύλλι, αφού στο 44′ έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Σάντσες με απευθείας κόκκινη κάρτα για το μαρκάρισμά του στον Μπαριέντος.

Ο Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να διορθώσει κάπως τα πράγματα στην ανάπαυλα βγάζοντας τον Λούντβιστ για να βάλει τον Χατζηθεοδωρίδη, με το παιχνίδι να συνεχίζεται χωρίς τη μεγάλη φάση. Οι πράσινοι ήθελαν αλλά με 10 παίκτες ήταν ακόμη πιο δύσκολο να ανατρέψουν την κατάσταση, με τους Θεσσαλούς, από την άλλη πλευρά, να απειλούν στο 64′ με το φάουλ που εκτέλεσε ο Ρεγκατέν και απέκρουσε θεαματικά ο Μπρινιόλι.

Στο 72′ ο Βόλος πλησίασε ακόμη περισσότερο στο γκολ, αφού ο Παναθηναϊκός έδειχνε κουρασμένος και ανήμπορος να αντιδράσει, με τον Τσοκάνη να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Όροζ.

Μια ευκαιρία που ουσιαστικά ήταν σαν προειδοποίηση ότι το 2-0 ερχόταν, γεγονός που επιβεβαιώθηκε λίγα λεπτά μετά, στο 76′, με τον Φαν Βέερτ να προλαβαίνει τους Σένκεφελντ – Βέλεθ – Μπρινιόλι μετά το γύρισμα του Ρεγκατέν και να τσιμπάει τη μπάλα, στέλνοντάς τη στα δίχτυα και κλειδώνοντας τη νίκη για τον Βόλο.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε στο 93′ με πέναλτι του Παλάσιος μετά το πάτημα του Φεράρι στον Χατζηθεοδωρίδη, για να έρθει αμέσως μετά, στο 94′, το 3-1 από τον Ορόζ στην αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Βόλος: Κότνικ, Πουρίτα (54′ Μπαρτόλο), Γκιουλέν, Ρομέρο, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος (69′ Σοάρες), Ρεγκατέν (84′ Τερεζίου), Ορόζ, Φερνάντες, Φαν Βέερτ.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ (46′ Χατζηθεοδωρίδης), Βιγιαφάνιες (84′ Πέρεθ), Αϊτόρ (70′ Βιτάλ), Παλάσιος, Μακέντα (70′ Ιωαννίδης).