Ο αγώνας της Μίλαν με την ΑΕΚ, στο πλαίσιο του Europa League, στις 2 Νοεμβρίου 2017 αντιμετωπίστηκε από τον Αμπέλε Ρουτζέρι, ηλικιωμένο οπαδό της ιταλικής ομάδας, ως μια καλή ευκαιρία για να έρθει στην Αθήνα, αλλά τελικά κατέληξε στο νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα και παράλληλα κατηγορούμενος για βιαιοπραγία, αφού η ελληνική δικαιοσύνη τον αντιμετωπίζει σαν… οπαδό της ΑΕΚ.

Την ημέρα που οι δύο ομάδες κοντράρονταν στο ΟΑΚΑ, σε συρμό του ΗΣΑΠ είχαν σημειωθεί επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων. Αυτοί της Μίλαν ήταν εντός του συρμού και αυτοί της Ένωσης έκαναν επίθεση. Μια κατάσταση που είχε προκαλέσει, όπως ήταν λογικό, την παρέμβαση της αστυνομίας για να επανέλθει η ηρεμία.

Μέχρι να συμβεί αυτό, όμως, γενικά έπεσε ξύλο. Και ένας από αυτούς που το έφαγε ήταν ο 76χρονος Ρουτζέρι, ο οποίος έπεσε στο έδαφος αναίσθητος και την επόμενη μέρα ξύπνησε σε νοσοκομείο της Αθήνας με σπασμένη μύτη και πολλαπλά κατάγματα. Η περιπέτεια του, όμως, δεν τελείωσε εκεί. Αντιθέτως, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, τότε ξεκίνησαν όλα…

Ο Ιταλός οπαδός από τη Μπρέσια, προφανώς επειδή έγινε λάθος, για την ελληνική δικαιοσύνη θεωρήθηκε «βίαιος οπαδός της ΑΕΚ» και βρέθηκε κατηγορούμενος για βιαιοπραγία και πως επιτέθηκε, όπως και οι υπόλοιποι, με δοκάρια, πέτρες και πυροσβεστήρες, τραυματίζοντας οπαδούς της Μίλαν.

«Είναι σαν να έχω επιτεθεί στον εαυτό μου», ήταν το σχόλιό του στην ιταλική εφημερίδα, η οποία αναφέρει πως η εκδίκαση της υπόθεσης έπαιρνε συνεχώς αναβολή λόγω του κορονοϊού, με το ρεπορτάζ να καταλήγει με δήλωση του δικηγόρου του: «Κατά την ακροαματική διαδικασία οι δικαστές έδειχναν ότι είχαν καταλάβει το λάθος που είχε γίνει. Η εκδίκαση, όμως, σταμάτησε. Και τώρα, όπως προβλέπει ο κώδικας ποινικής δικονομίας στην Ελλάδα, η διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει ξανά από την αρχή».