Ο Ολυμπιακός ούτως ή άλλως θα ήταν το απόλυτο φαβορί για τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έπρεπε να παραταχθούν με… 15 απουσίες. Κι όμως, αυτό το παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι δεν το πήραν! Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, όπως αναμενόταν άλλωστε, ήταν καλύτερη και είχε ευκαιρίες, δεν είχε όμως γκολ λόγω αστοχίας και Βέλχουρστ, με συνέπεια να μείνει στο 0-0 και να μπει με γκέλα στο 2022. Έπαιξε, ως αλλαγή, στα τελευταία λεπτά ο Μανωλάς, στο +9 μειώθηκε το προβάδισμα από τη 2η ΑΕΚ.

Η λογική έλεγε ότι οι Πειραιώτες θα ήταν αυτοί που θα έπαιρναν τον έλεγχο από την αρχή της αναμέτρησης και όντως δεν συνέβη κάτι παράλογο. Από νωρίς, μάλιστα, θα μπορούσε να πάρει και το προβάδισμα η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά ο ο Καμαρά στο 11′ έχασε μεγάλη ευκαιρία εξ επαφής, στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Βέρχουλστ.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν στη συνέχεια κάποια διαδοχικά κόρνερ που δεν οδήγησαν όμως σε κάτι, με τα λεπτά να περνάνε χωρίς τη μεγάλη φάση, μέχρι που ήρθε το 32ο λεπτό. Το χρονικό σημείο, δηλαδή, στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε διπλή ευκαιρία με τον Μπουχαλάκη, στον οποίο είχε αρχικά «όχι» ο Βέρχουλστ και στη συνέχεια οι αμυντικοί του Απόλλωνα.

Με ποσοστό κατοχής μπάλας στο 74% για τους Πειραιώτες μπορεί ο καθένας να φανταστεί ποια ήταν η εικόνα του παιχνιδιού, το οποίο όμως δεν είχε κάποιο γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Μοιραίος Ελ Αραμπί και… γκέλα!

Θέλοντας να το βρει οπωσδήποτε αυτό στο δεύτερο, ο Μαρτίνς έβγαλε στο 46′ τον Καμαρά για να βάλει τον Τικίνιο, με την ομάδα του να πιέζει με το ξεκίνημα της επανάληψης. Τα πράγματα δεν βελτιώνονταν όμως, με αποτέλεσμα να μην αργήσει και η δεύτερη αλλαγή: Έξω ο Μασούρας και μέσα ο Βαλμπουενά στο 57′.

Τέσσερα λεπτά μετά οι Πειραιώτες είχαν πολύ καλή ευκαιρία αλλά ο Βέρχουλστ έκανε μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Τικίνιο κρατώντας το 0-0, ενώ δύο λεπτά μετά έκανε αποκρούσεις και σε διπλή προσπάθεια του Ρέαμπτσιουκ.

Ο Ολυμπιακός ήταν συνεχώς μπροστά ψάχνοντας τον τρόπο για να σκοράρει και πίστεψε ότι τον βρήκε στο 73′, όταν ο Βαλμπουενά βρήκε με εκπληκτική μπαλιά τον Ελ Αραμπί, αλλά αυτός έχασε το γκολ και μαζί και την τελευταία ευκαιρία της ομάδας του για τη νίκη.

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Γιακιμόφσκι, Μπαξεβανίδης, Βιτλής, Κραγιόπουλος, Φατιόν, Γιαννιώτας (80′ Γιαννάκης), Φαν Λα Πάρα, Ιωαννίδης (87′ Δούμας), Σίγκνεβιτς.

Ολυμπιακός: Βάτσλικ, Καρμπόβνικ (85′ Λοβέρα), Μπα, Παπαδόπουλος (85′ Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά (46′ Τικίνιο), Μασούρας (57′ Βαλμπουενά), Βρουσάι, Ελ Αραμπί.