Το 2022 δεν μπήκε καθόλου καλά για τον Ναχιτάν Νάντες, τον 26χρονο Ουρουγουανό χαφ της Κάλιαρι, αφού η πρώην σύντροφός του και μητέρα των παιδιών του τον κατήγγειλε για ξυλοδαρμό, με τις Αρχές της πατρίδας του να έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης και τις ιταλικές να τον αναζητούν, την ώρα που ο ίδιος αρνείται τα πάντα και κάνει λόγο για συκοφαντική δυσφήμηση.

Τα γεγονότα φέρονταν να έλαβαν χώρα πριν λίγες μέρες, όταν ο Νάντες εκμεταλλευόμενος την άδεια λόγω Χριστουγέννων επέστρεψε στην πατρίδα του. Η πρώην σύντροφός του, με την οποία έχουν δύο παιδιά, τον κατήγγειλε για ξυλοδαρμό και κατέθεσε και φωτογραφίες από τις πληγές της, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του από τις Αρχές της Ουρουγουάης.

Ο Νάντες, εν τω μεταξύ, έχει επιστρέψει στην Ιταλία, όπου αναζητείται από την αστυνομία, με τον ίδιο να αρνείται τα πάντα, δηλώνοντας τα εξής: «Υπέβαλα μια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και θα αποδείξω την αναλήθεια των γεγονότων που ειπώθηκαν. Έφυγα στις 29 Δεκεμβρίου όπως έπρεπε να επιστρέψω στο κλαμπ μου στις 31 Δεκεμβρίου. Είναι σαφές λοιπόν ότι έφυγα πριν από την καταγγελία, η οικογένειά μου και τα παιδιά μου είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα, περιμένω από τη δικαιοσύνη να ερευνήσει την αλήθεια των γεγονότων και να αποδείξει ότι έχω δίκιο. Είμαι ήρεμος».