Ο Γιούργκεν Κλοπ υποστήριξε πως η Λίβερπουλ έδωσε στη Μάντσεστερ Σίτι την ευκαιρία να ξεφύγει στην κούρσα του τίτλου, έπειτα από την «κακή εμφάνιση» της ομάδας του στην εκτός έδρας ήττα με 1-0 από την Λέστερ στο «King Power Stadium» για την 20η αγωνιστική της Premier League.

Ο Αντεμόλα Λούκμαν μπήκε στο ματς ως αλλαγή και στο 59′ εκτέλεσε αντεπίθεση των «αλεπούδων» σημειώνοντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Με το γκολ του υπέγραψε μια μεγάλη έκπληξη καθώς το συγκρότημα του Μπρένταν Ρότζερς δεν υπολόγιζε σε έξι τραυματίες αμυντικούς. Η Λέστερ έγινε η πρώτη ομάδα εδώ και 35 ματς που κράτησε το μηδέν στην άμυνά της κόντρα στην Λίβερπουλ.

Έτσι, άφησε τον προπονητή των «κόκκινων» να προσπαθεί να βρει εξηγήσεις για το τί πήγε στραβά. Η Λίβερπουλ βρίσκεται στο -6 από τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία παίζει απόψε (29/12, 22:15) εκτός έδρας με την Μπρέντφορντ και μετά πάλι την Πρωτοχρονιά κόντρα στην Άρσεναλ στο Λονδίνο. Με λίγα λόγια όταν η Λίβερπουλ κληθεί να παίξει με την Τσέλσι την Κυριακή (2/1) μπορεί να βρίσκεται στο -12.

«Είναι μεγάλη η διαφορά και επιπλέον, παίζουμε με την Τσέλσι. Δεν ήταν στα σχέδια μας να δώσουμε στη Μάντσεστερ Σίτι τη δυνατότητα να ξεφύγει. Βέβαια, αν συνεχίσουμε να παίζουμε όπως κάναμε με την Λέστερ τότε δεν έχουμε καμία ελπίδα να τους πιάσουμε, αλλά αν παίξουμε το ποδόσφαιρο που μπορούμε τότε θα δούμε τί θα γίνει. Δεν μπορώ να εξηγήσω τί συνέβη στον αγωνιστικό χώρο. Το να το βρω και να το διορθώσω είναι η μεγάλη μου ανησυχία αυτή τη στιγμή κι όχι η Μάντσεστερ Σίτι», δήλωσε ο Κλοπ.

Η Λίβερπουλ, έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει με πιο καθοριστική το πέναλτι του Μοχάμεντ Σαλάχ στο 16ο λεπτό. Ο αντίπαλος τερματοφύλακας Κάσπερ Σμάιχελ ήταν εντυπωσιακός.

Στα υπόλοιπα ματς που διεξήχθησαν το βράδυ της Τρίτης (28/12) για την 20η αγωνιστική της Premier League: Σαουθάμπτον-Τότεναμ 1-1 (25′ Γουόρντ-Πράουζ-41′ πέν. Κέιν), Γουότφορντ-Γουέστ Χαμ 1-4 (4′ Ντένις-27′ Σούτσεκ, 29′ Μπενραχμά, 58′ πέν. Νομπλ, 90’+’2 Βλάσιτς) και Κρίσταλ Πάλας-Νόριτς 3-0 (8′ πέν. Εντουάρ, 38′ Ματετά, 42′ Σλουπ).

Αναβλήθηκε το Έβερτον-Νιούκαστλ

Στο μεταξύ, η Premier League ανακοίνωσε την αναβολή της αναμέτρησης Έβερτον-Νιούκαστλ στο «Γκούντισον Παρκ» που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη (30/12). Η Νιούκαστλ κατέθεσε αίτημα να μην διεξαχθεί το ματς στην ορισμένη ημερομηνία εξαιτίας των πολλαπλών κρουσμάτων κορονοϊού στις τάξεις της σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς που δεν της επιτρέπουν να έχει αρκετούς παίκτες της πρώτης ομάδας διαθέσιμους για το ματς.