Στο «κόκκινο», στην κυριολεξία, βρίσκεται η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, καθώς η κατασκευή του Μεσογειακού Χωριού, που θεωρείται η βασική υποδομή για τους αγώνες από την ΔΕΜΑ, εξακολουθεί να βρίσκεται στον «αέρα». Μπροστά στην κατάσταση αυτή οι δήμαρχοι Βόλου και Λάρισας,Βούλγαρης και Τζανακούλης αντίστοιχα, παρεμβαίνουν. Ο μεν πρώτος καλώντας σε συνάντηση εργασίας την ερχόμενη Τρίτη 30 Νοεμβρίου, στη μία το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, τους βουλευτές και τον νομάρχη, προκειμένου να συντονιστούν οι περαιτέρω ενέργειές τους.

Ο δε δεύτερος, προτείνει και ζητά την από τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων κ. Γ. Γκολέτσο την παραίτηση όλων των μελών της επιτροπής και διατυπώνει την άποψη να προχωρήσουν οι δήμοι που είναι αρμόδιοι για την διοργάνωση σε εναλλακτικές λύσεις για την ανέγερση του Μεσογειακού Χωριού.

Αναφέρει πως στην τελευταία συνεδρίαση της Οργανωτικής οι κ. Ζήση και ο υφυπουργός κ. Σαχινίδης είχαν πει πως θα κανονίσουν συνάντηση με τον Υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου για να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την χρηματοδότηση του Μεσογειακού Χωριού. Στο μεταξύ, όπως προκύπτει από συνομιλία του κ. Τζανακούλη με τον κ. Γκολέτσο, ο τελευταίος, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, του είπε πως η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει με την παρουσία του προέδρου της ΔΕΜΑ κ. Αντάντι στις 12 ή 13 Δεκεμβρίου.