Μια μέρα αφότου οι ιδιοκτήτες – μέλη της Μπαρτσελόνα ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα για την λήψη εξωτερικής χρηματοδότησης για την ανακατασκευή του «Καμπ Νόου» και του «Παλάου Μπλαουγκράνα» και της ανάπλασης των γύρω χώρων, ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας, Τσάβι, εμφανίστηκε διατεθειμένος να βάλει μέχρι κι από την… τσέπη του λεφτά προκειμένου να κρατήσει το κλαμπ τους πιτσιρικάδες Γκάβι και Νίκο, που εντυπωσιάζουν αυτή τη σεζόν.

Ωστόσο, μάλλον δεν θα χρειαστεί να φτάσουν οι «μπλαουγκράνα» σε τόσο ακραίες καταστάσεις, όπως συνέβη το περασμένο καλοκαίρι που οι αρχηγοί έπρεπε να δεχθούν μειώσεις στους μισθούς τους για να πάρουν άδεια συμμετοχής τα νέα αποκτήματα.

Από τους δύο μέσους, ο 17χρονος Γκάβι έχει προτεραιότητα. Αμείβεται με 100.000 ευρώ το χρόνο καθώς παίζει ακόμη με το συμβόλαιο που είχε ως παίκτης της δεύτερης ομάδας. Ωστόσο, πλέον, θεωρείται μέλος της πρώτης ομάδας και βασικό μάλιστα, ενώ είναι και διεθνής με την Εθνική Ισπανίας. Αυτό σημαίνει πως πολλές πλουσιότερες ευρωπαϊκές ομάδες τον έχουν προσεγγίσει. Για καλή τύχη της Μπαρτσελόνα, ο Γκάβι θέλει να θριαμβεύσει στο «Καμπ Νόου» και σύντομα αναμένεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο με απολαβές που θα ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

«Πρέπει να δράσουμε άμεσα και ξέρω πως ο σύλλογος δουλεύει πάνω σε αυτό το ζήτημα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το κλαμπ να χάσει παίκτες όπως ο Γκάβι. Δεν είναι, δε, μόνο ο Γκάβι. Είναι ο Νίκο, ο Πέδρι, ο Άνσου Φάτι, ο Άμπντε… Αυτοί είναι το μέλλον του συλλόγου. Κι αν χρειαστεί να βάλουμε τα λεφτά μεταξύ μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσάβι.

Η Μπαρτσελόνα χρωστούσε 1,35 δισεκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, κάτι που την ανάγκασε να μην ανανεώσει τη συνεργασία της με τον Λιονέλ Μέσι. Ο σύλλογος, στο μεταξύ, ελπίζει πως παρά την κακή οικονομική του κατάσταση θα μπορέσει να κάνει μεταγραφές στο χειμερινό «παράθυρο» που ανοίγει την 1η Ιανουαρίου. Η Μπάρτσα επιστρέφει στην αγωνιστική δράση απόψε (21/12, 22:30) με εκτός έδρας αναμετρήση κόντρα στη Σεβίλλη σε εξ αναβολής ματς για την 4η αγωνιστική της La Liga.