Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Μπάγερν Μονάχου ως φαβορί για τη νίκη, η οποία θα τον βοηθούσε να ξεχάσει και την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Και τα προγνωστικά αποδείχθηκαν σωστά, αφού η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 83-60 παραμένοντας σε καλή θέση στη βαθμολογία, έχοντας καθαρίσει τον αγώνα από το πρώτο ημίχρονο, το τέλος του οποίου βρήκε τους Πειραιώτες να προηγούνται με 25 πόντους.

Ο Ολυμπιακός έδειξε από το ξεκίνημά τις διαθέσεις του, αφού με όπλο τη δυνατή άμυνα προηγήθηκε με 10-0 στο 4′. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα διατήρησαν και στη συνέχεια την όρεξη για άμυνα και παράλληλα πήγαιναν σε σωστές επιλογές στην επίθεση, παίρνοντας πόντους από τον Μάρτιν στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου, η οποία έκλεισε με το σκορ στο 26-10.

Η Μπάγερν έπρεπε να αντιδράσει και προσπάθησε να το κάνει με τον Τόμας αλλά δεν κατάφερε και πολλά πράγματα, αφού οι ερυθρόλευκοι δεν χαλάρωναν καθόλου αμυντικά και παράλληλα έπαιζαν σωστά, κοντά στο καλάθι, επιθετικά. Έτσι, η διαφορά πήγε και στο +22 με το 41-19 στο 16′, για να ανέβει στο +25 με το τέλος του ημιχρόνου (49-24).

Ο Σλούκας στον αγώνα Ολυμπιακός - Μπάγερν Μονάχου

Ισοπεδωτικός ως το τέλος

Το μοναδικό σημείο της αναμέτρησης στο οποίο τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τους Πειραιώτες ήταν στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, όταν δυσκολεύονταν να σκοράρουν, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε τελικά πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να… δαγκώνει στην άμυνα και από ένα σημείο κι έπειτα «ξανασυνδέθηκε» με το αντίπαλο καλάθι, βρίσκοντας πόντους και στο ανοιχτό γήπεδο και εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +34 (65-31) στο 29′.

Το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί και το θέμα ήταν η τελική διαφορά, με τους ερυθρόλευκους να χαλαρώνουν στο τελευταίο 10λεπτο και να δίνουν έτσι τη δυνατότητα στους Γερμανούς να ρίξουν τη διαφορά στους 18 πόντους (74-56 στο 36′), για να ολοκληρωθεί τελικά η αναμέτρηση με το σκορ στο 83-60.

Τα δεκάλεπτα: 26-10, 49-24, 65-37, 83-60