Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε αξιόμαχος στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Μιλάνο, αλλά το κακό ξεκίνημα στην 3η περίοδο έμελλε να αποδειχθεί καθοριστικό στην εξέλιξη του ματς, να ηττηθεί -με διψήφια διαφορά- από την Αρμάνι Μιλάνο στο Mediolanum Forum (75-54) και να φτάνει τις εννιά σερί εκτός έδρας ήττες στην EuroLeague για το 2021/22.

Οι «πράσινοι» άφησαν στα αποδυτήρια το ανταγωνιστικό πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου, προδόθηκαν από την επιπολαιότητα των παικτών τους, που έδωσαν τη δυνατότητα στην ιταλική ομάδα να πετύχει εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και να «καθαρίσει» ένα παιχνίδι που μέχρι την ανάπαυλα ήταν ντέρμπι.

Το «τριφύλλι» δέχθηκε γρήγορα ένα σερί 12-0 και έκτοτε βρέθηκε να κυνηγά το σκορ, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να φτάσει τους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έκαναν στην τρίτη περίοδο όσα λάθη (7) είχαν σε όλο το πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα το -4 (33-29) της ανάπαυλας να γίνει -15 (57-42) στο 30ό λεπτό -δίχως να υπάρξει επιστροφή.

Δύο φορές μόνο κατάφεραν να πλησιάσουν στους 8 και τους 10 πόντους, αλλά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι παίκτες του Μεσίνα έβρισκαν τις λύσεις για να επαναφέρουν τον δείκτη του σκορ μεταξύ του +15 και του +17.

Ο Ντέβον Χολ μπορεί να πέτυχε 19 πόντους έχοντας 5/7 δίποντα και 3/4 τρίποντα, αλλά εκείνοι που έκαναν τη δουλειά για την Αρμάνι Μιλάνο ήταν ο Κάιλ Χάινς (14π., 6/7δίπ., 4ριμπ.) και ο «Τσάτσο» Ροντρίγκεθ (6π., 9ασ.) οι οποίοι ευθύνονται για το άνοιγμα της «ψαλίδας» μέχρι να αναλάβει δράση ο συμπαίκτης του στο τέλος.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τα φθηνά του λάθη (16 για μόλις 12 ασίστ) και την αστοχία του από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, όταν και μέτρησε 4/14 τρίποντα. Και έχοντας δεχθεί στο δεύτερο μισό του αγώνα επιμέρους 42-25 ήταν εκ των πραγμάτων απίθανο να φανεί και πάλι ανταγωνιστικός.

Η Αρμάνι Μιλάνο έφτασε με σχετική άνεση στην τελική επικράτηση (75-54), υποχρεώνοντας την ελληνική ομάδα στην ένατη διαδοχική εκτός έδρας ήττα για φέτος στην EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα κλείσει τον α’ γύρο της regular season με τα παιχνίδια απέναντι σε Μπαρτσελόνα (εντός) και Ολυμπιακό (εντός), ενώ η Αρμάνι Μιλάνο θα αντιμετωπίσει πρώτα τη Ρεάλ Μαδρίτης (εντός) και εν συνεχεία τη Ζάλγκιρις (εκτός).

Χωρίς νίκη μακριά από την Ελλάδα μέσα στο 2021

Οι πράσινοι κλείνουν το 2021 δίχως νίκη μακριά από την Ελλάδα στην EuroLeague (σ.σ.: τα επόμενα τρία παιχνίδια μέσα στο έτος θα γίνουν στο ΟΑΚΑ). Συγκεκριμένα, μέτρησαν δεκαοχτώ (18) διαδοχικές ήττες μακριά από ελληνικό έδαφος, με το μοναδικό «διπλό» που κατέγραψαν μέσα στο ημερολογιακό έτος να καταγράφεται… στο ΣΕΦ (77-88).