Η βράβευση του Πέδρο Μαρτίνς ως του καλύτερου προπονητή της περασμένης σεζόν από τον ΠΣΑΠΠ ήταν και μια ευκαιρία για… εκπλήξεις. Γι’ αυτόν μίλησαν οι δικοί του άνθρωποι. Η οικογένειά του και οι φίλοι του και κατέθεσαν τα δικά τους λόγια για τον τεχνικό του Ολυμπιακού.

«Πολλά συγχαρητήρια. Ως σύζυγός σου νιώθω πολύ περήφανη για σένα. Όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά ιδιαίτερα σε προσωπικό επίπεδο. Είσαι ένας ακέραιος χαρακτήρας και με μεγάλη καρδιά. Για εσένα τα προβλήματα είναι συνώνυμα με τις λύσεις. Έχεις την ικανότητα να βγάζεις το καλύτερο από τους άλλους. Αυτό το βραβείο είναι η αναγνώριση της προσπάθειας και της αφοσίωσης. Συνέχισε να έχεις αυτή την εσωτερική δύναμη. Ευχαριστώ πολύ τον ελληνικό λαό για την αγάπη που σου έχουν δείξει», δήλωσε η σύζυγός του Λίνα στην κάμερα της Novasports.

«Είσαι παράδειγμα για τους νεότερους προπονητές και ποδοσφαιριστές. Έχεις καταφέρει το ελληνικό πρωτάθλημα να έχει μεγαλύτερο θέαμα. Είμαστε περήφανοι για εσένα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικό του μήνυμα ο γιος του Ρικάρντο. Η κόρη του Μπάρμπαρα, από τη μεριά της, τόνισε: «Είσαι ένα παράδειγμα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ένας γεννημένος αρχηγός». Ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» αποκάλυψε πως στη διάρκεια των γιορτών θα βρεθεί στην Πορτογαλία για να δει την οικογένειά του.

Μίλησαν και φίλοι του Πέδρο Μαρτίνς και πιο συγκεκριμένα ο μέντοράς του Ρικάρντο Νούνες, ο προπονητής που τον σημάδεψε ως επαγγελματίας και άνθρωπος. «Πολλά συγχαρητήρια για το βραβείο και για την εξαιρετική σου δουλειά στην Ελλάδα. Κάνεις περήφανους όλους στην πόλη». Στην κάμερα της Novasports, μίλησε επίσης κι ο Λισίνιο Κρουζ, ένας από τους κοντινούς του φίλους. «Είναι παιδικός μου φίλους. Δεν έχω πολλούς φίλους, αλλά αυτούς που έχω είναι σαν αδέρφια μου», σχολίασε ο Πορτογάλος προπονητής.

«Δύσκολη αντίπαλος η Αταλάντα»

Παράλληλα, μίλησε και για την κλήρωση του Ολυμπιακού με την Αταλάντα για τη φάση του νοκ άουτ play-off του Europa League. «Έχουμε πάρα πολύ καιρό μπροστά μας για να μιλήσουμε και να αναλύσουμε τα παιχνίδια με την Αταλάντα (σ.σ. τα ματς διεξάγονται στις 17 και 24 Φεβρουαρίου), ωστόσο, το πρώτο σχόλιο δεν μπορεί να είναι άλλο από το ότι είναι μια δύσκολη ιταλική ομάδα, ένα πάρα πολύ καλό σύνολο. Σίγουρα πρόκειται για μια δύσκολη αντίπαλο, αλλά για οποιαδήποτε και αν μας τύχαινε θα ίσχυε αυτό. Θα κάνουμε για να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε», υποστήριξε.