Άσχημα είναι τα νέα για την ΑΕΚ, αφού η UEFA ανακοίνωσε ότι της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ επειδή δεν συμμορφώθηκε με τους κανόνες του Financial Fair Play. Παράλληλα, η Ένωση θα είναι, πλέον, υπό επιτήρηση από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, με την ΠΑΕ πάντως να τονίζει από την πλευρά της ότι έχει ήδη συμμορφωθεί με τις διατάξεις του FFP.

Η Παρασκευή (3/12) ήταν μέρα γεμάτη… καμπάνες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αφού η UEFA μοίρασε τιμωρίες σε διάφορες ομάδες. Μία από αυτές ήταν και η ΑΕΚ, η οποία καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για τυπικές παραβάσεις των κανονισμών του Financial Fair Play.

Πέραν του προστίμου, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία έκανε γνωστό ότι θα υπάρχει παρακράτηση του 10% από τα έσοδα που δικαιούται να λάβει η Ένωση από την επόμενη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ πλέον θα είναι υπό επιτήρηση και αν σε μελλοντικό έλεγχο διαπιστωθούν οι ίδιες παραβάσεις θα υπάρχει αποκλεισμός της ομάδας από την Ευρώπη για ένα χρόνο.

Η ΑΕΚ δέχεται αλλαγή ώρας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά όχι αναβολή του

Η απάντηση της ΠΑΕ

Από την πλευρά της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, δεν υπάρχει έκπληξη για αυτή την εξέλιξη αφού ήταν σε επαφές με την UEFA και η επίσημη θέση του κλαμπ είναι η εξής.

«Πρόκειται για συγκεκριμένες και τυπικές παραβάσεις του κανονισμού του Financial Fair Play στις ελεγχόμενες περιόδους 2014-18. Το πρόστιμο είναι ανάλογο των εσόδων της ΠΑΕ ΑΕΚ από την UEFA για τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε αυτή τη χρονική περίοδο. Αυτές οι παραβάσεις έχουν ήδη θεραπευτεί, το θέμα είναι λήξαν και η ΠΑΕ ΑΕΚ σέβεται και είναι απόλυτα συμμορφωμένη με τις διατάξεις του FFP. Ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα συμμετοχής μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».