Σε πέντε οπαδούς της ΑΕΚ χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες έπειτα από επίθεση που δέχθηκαν με πέτρες, λοστούς και αιχμηρά αντικείμενα από τους ultras της Σπόρτινγκ Λισαβόνας μετά από το ματς χάντμπολ των δύο ομάδων για την EHF European League που διεξήχθη στο «Παβιλιάο Ζοάο Ρόσα» της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

Ορισμένοι απ’ αυτούς είχαν τραύματα στη μύτη και στο κεφάλι καθώς τους επιτέθηκαν περίπου 100 άτομα. Οι οπαδοί της ΑΕΚ που παρακολούθησαν την ήττα της ομάδας τους 31-30 ήταν συνολικά 15, αναφέρει η ιστοσελίδα της πορτογαλικής εφημερίδας «A Bola». Η «Correio da Manhã», πάλι, αναφέρει πως εκτός από λοστούς και πέτρες στη βίαιη επιθέση ενδεχομένως να υπήρχαν και μαχαίρια.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας εξέδωσε ανακοίνωση μετά από το συμβάν καταδικάζοντας απερίφραστα τα γεγονότα. Τέθηκε, δε, στη διάθεση των οπαδών της ΑΕΚ, του ελληνικού συλλόγου καθώς και των αρχών προκειμένου να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Οι χούλιγκανς της Σπόρτινγκ εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως οι πόρτες προς την έξοδο ήταν κλειστές και τα επεισόδια έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με τους οπαδούς της ΑΕΚ να τραυματίζονται και να τους προσφέρεται η ιατρική βοήθεια στο «Παβιλιάο Ζοάο Ρόσα» όπως ανέφεραν τα πορτογαλικά ΜΜΕ. Από όσους χτύπησαν κανείς δεν φέρεται να έχει κάτι το σοβαρό.

Η ΑΕΚ είναι αποφασισμένη να κάνει καταγγελία στην EHF για την άνανδρη επίθεση που δέχτηκαν οι οπαδοί της, ενώ σκοπεύει να προχωρήσει σε μηνύσεις. Στο γήπεδο βρέθηκε η αστυνομία με καθυστέρηση προκειμένου να πάρει καταθέσεις, μετά από την καταγγελία των ανθρώπων της ΑΕΚ