Αυστηρές νέες οδηγίες για τα toilet-breaks κατά τη διάρκεια των αγώνων, στάλθηκαν στους παίκτες από την ATP μετά από αυξανόμενες εκκλήσεις, να γίνουν παρελθόν οι μακροχρόνιες επισκέψεις στην τουαλέτα. Οι οδηγίες της ATP θα περιορίσουν τα toilet-breaks σε ένα ανά αγώνα, που δεν θα διαρκούν περισσότερο από τρία λεπτά από τη στιγμή που ο παίκτης, μπαίνει στο χώρο.

Παίκτες και παίκτριες  σε ATP και WTA αντίστοιχα, έχουν κατηγορηθεί συχνά ότι τα χρησιμοποιούσαν ως μέσο τακτικής σε κρίσιμες στιγμές στους αγώνες. Μεταξύ αυτών που έχουν κατηγορηθεί και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο φετινό US Open από τον Άντι Μάρεϊ, αφού ο Έλληνας έφυγε εκτός γηπέδου σε διάφορες στιγμές κατά τη διάρκεια του αγώνα τους στον πρώτο γύρο.

Στον επόμενο αγώνα του, ο Τσιτσιπάς πήγε στα αποδυτήρια για περισσότερα από επτά λεπτά, όταν έχασε το τρίτο σετ, και κατά την επιστροφή του αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο του Arthur Ashe Stadium, όπως σημειώνει το Reuters.

Ο Τσιτσιπάς υποστήριξε ότι δεν παραβίαζε κανέναν κανόνα, γι’ αυτό η ATP αποφάσισε να λάβει μέτρα, αν και ορισμένοι μπορεί να πιστεύουν ότι οι νέες κατευθυντήριες γραμμές εξακολουθούν να μην φτάνουν αρκετά μακριά.

Αν και τα toilet-breaks θα περιοριστούν σε τρία λεπτά, οι παίκτες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα έχουν επίσης δύο λεπτά για να αλλάξουν τα ρούχα τους. Οι παίκτες θα περιορίζονται σε ένα ανά αγώνα και θα επιτρέπεται μόνο στο τέλος ενός σετ. Εάν ένας παίκτης περάσει πολύ καιρό στην τουαλέτα, θα υπόκειται σε παραβιάσεις του χρόνου.

Η ATP εξετάζει επίσης νέους κανόνες για ιατρικά τάιμ άουτ σύμφωνα με τους οποίους οι παίκτες θα έχουν μόνο ένα τρίλεπτο τάιμ άουτ ανά αγώνα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.