Ο Μάρκο Πόλο Ντελ Νέρο ήταν για χρόνια ο πιο ισχυρός άνδρας του ποδοσφαίρου στη Βραζιλία. Ήταν Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας μέχρι που «έσκασε» το σκάνδαλο «FIFAGate» κι αναγκάστηκε να αφήσει τη θέση του. Κατηγορείται πως έλαβε… μίζες πολλών εκατομμυρίων που εμπόδισαν την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα του. Μάλιστα, διάφοροι αξιοσέβαστοι δημοσιογράφοι στη χώρα αναφέρουν πως ακόμη κάνει κουμάντο στην Ομοσπονδία. Γι’ αυτό και η φωτογραφία του με την παρουσιάστρια, ηθοποιό και μοντέλο Κλάρα Μπραζίλ εξόργισε τους οπαδούς, καθώς φαίνεται πως… λογοδόθηκαν.

Ο 80χρονος παράγοντας φωτογραφήθηκε μαζί της μπροστά από μια πισίνα σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία που εικάζεται πως είναι πολυτελές ξενοδοχείο στην περιοχή του Σάο Πάουλο. «Η αγάπη μου» έγραψε η κατά πολύ νεότερή του γυναίκα στον λογαριασμό της στο Instagram. Είναι μια από τις σπάνιες φορές που ο Ντελ Νέρο έχει εμφανιστεί δημοσίως αφότου ξέφυγε από τις αρχές το 2015 στην Ελβετία, όταν και έγιναν οι επιδρομές του «FIFAGate».

Η φωτογραφία ενόχλησε τους φιλάθλους μιας και είδαν τη χλιδή στην οποία ζει ο Ντελ Νέρο, που θεωρείται η ρίζα των κακών που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο της χώρας. Η φωτογραφία δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε και από τις αρχές των Η.Π.Α. που εδώ και χρόνια τον καταζητούν και τον κατηγορούν. Η Βραζιλία δεν τον εκδίδει, όμως.

Πρόσφατα, ο Ντελ Νέρο κατάφερε και μείωσε στο CAS τη δια βίου απαγόρευσή του με το ποδόσφαιρο που του επέβαλλε η FIFA, σε 20 χρόνια. Όταν θα την εκτίσει θα είναι 97 ετών. Ο Ντελ Νέρο φέρεται να «φούσκωσε» τους λογαριασμούς του με πολλά εκατομμύρια δολάρια σε μίζες από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κόπα Αμέρικα, διάφορων διεθνών διοργανώσεων της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) όπως το Κόπα Λιμπερταδόρες και το Κόπα Σουδαμερικάνα, αλλά και από τις εγχώριες διοργανώσεις όπως το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Βραζιλίας. Ήταν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA και εκ των υπεύθυνων για τις τύχες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου λαμβάνοντας 300.000 δολάρια το χρόνο για τις υπηρεσίες του.