Οι Ντάλας Μάβερικς του NBA ανακοίνωσαν πως θα αποσύρουν το νούμερο 41 που φορούσε ο Ντιρκ Νοβίτσκι στην τεράστια καριέρα του. Ο Γερμανός, παίκτης – σύμβολο της ομάδας του Τέξας «κρέμασε» τα παπούτσια του το 2019.

Η τελετή είναι προγραμματισμένη για τις 5 Ιανουαρίου όταν θα επισκεφθούν την έδρα των Ντάλας Μάβερικς οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, που επί του παρόντος έχουν το καλύτερο ρεκόρ στο NBA. Αυτό από μόνο του ήταν αρκετό για να «εκτοξευθούν» οι τιμές των εισιτηρίων. Ωστόσο, στις πρώτες ώρες μετά από την ανακοίνωση πως θα αποσυρθεί και η φανέλα του Ντιρκ Νοβίτσκι, η αξία των εισιτηρίων πολλαπλασιάστηκε.

Σύμφωνα με το «Forbes», ήδη στις δευτερεύουσες αγορές όπου διατίθενται εισιτήρια, δύο «μαγικά χαρτάκια» για θέσεις δίπλα στο παρκέ ξεπερνούν τις 12.000 δολάρια το καθένα. Στο πρώτο επίπεδο της αρένας υπάρχουν εισιτήρια που πωλούνται για περισσότερα από χίλια δολάρια. Το γεγονός, άλλωστε, θα είναι ιστορικό για το τί αντιπροσωπεύει ο Νοβίτσκι για το σύλλογο.

Ο Γερμανός ήταν ο ηγέτης των Ντάλας Μάβερικς στην κατάκτηση του μοναδικού τίτλου της ομάδας το 2011. Φόρεσε τη φανέλα τους για 21 χρόνια και δεν ήθελε να παίξει για άλλη ομάδα. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Η.Π.Α. και δικές του μαρτυρίες, απέρριψε ουκ ολίγες προσφορές μεταξύ άλλων κι από τους Λος Άντζελες Λέικερς όπου υπήρχε το ενδεχόμενο να παίξει μαζί με τον αείμνηστο Κόμπι Μπράιαντ. Σ’ αυτό το διάστημα έγινε 14 φορές All-Star και βρίσκεται στην 6η θέση της λίστας των κορυφαίων σκόρερ του NBA με 31.560 πόντους, ενώ αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος τη σεζόν 2006-07.

Ο 43χρονος Γερμανός θα γίνει ο τέταρτος παίκτης που θα δει τη φανέλα του ν’ αποσύρεται από τους Ντάλας Μάβερικς, μετά από τους Ρολάντο Μπλάκμαν (22), Μπραντ Ντέιβις (15) και Ντέρεκ Χάρπερ (12).