Οι Ταλιμπάν αποτελούν εφιάλτη για τον κόσμο του Αφγανιστάν, στο οποίο η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, με τις γυναίκες ειδικά να βλέπουν τη ζωή τους να μετατρέπεται σε μια κόλαση, αφού στερούνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η άθληση και η εκπαίδευση. Θέλοντας, λοιπόν, να βοηθήσει την κατάσταση, η Κιμ Καρντάσιαν, σε συνεργασία με τη Λιντς, φρόντισε ώστε η εθνική ομάδα νεανίδων γυναικών να φύγει από τη χώρα.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η διάσημη influencer σε συνεργασία με την αγγλική ομάδα ναύλωσαν μια πτήση μέσω Πακιστάν, με τα 30 κορίτσια να επιβιβάζονται σε αυτό μαζί με τις οικογένειές τους και να προσγειώνονται στο Λονδίνο, όπου μπορούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα μακριά από τους Ταλιμπάν και τα πιστεύω τους.

Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

«Σε μεγάλο κίνδυνο οι ζωές γυναικών που παίζουν ποδόσφαιρο»

Βασικά, μπορούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα με τη βεβαιότητα ότι θα ζήσουν, γιατί στο Αφγανιστάν τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για τις γυναίκες που παίζουν ποδόσφαιρο, όπως δήλωσε στο SkySports η Καλίντα Ποπάλ, πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας γυναικών της χώρας.

«Οι γυναίκες ποδοσφαιριστές του Αφγανιστάν είναι γνωστά πρόσωπα στη χώρα. Οι ζωές τους βρίσκονταν σε μεγάλο κίνδυνο σε μια χώρα που απαγόρευε τον ακτιβισμό και ήθελε να σταματήσει τις αθλητικές και εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες. Κάποια κορίτσια ξυλοκοπήθηκαν, είδαν τα σπίτια τους να καίγονται και μέλη της οικογενείας τους να πέφτουν θύματα απαγωγής από τους Ταλιμπάν», ήταν τα λόγια της.