Την ποινή της απαγόρευσης της εισόδου τους στο γήπεδο για ένα μήνα αλλά και πρόστιμο επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο στον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Ιωάννη Παπαδόπουλο, για τα όσα συνέβησαν στο ματς με τον Άρη.

Το πρωί της Παρασκευής η ΑΕΚ απολογήθηκε στον αθλητικό δικαστή της Super League, για όσα έγιναν στον συγκεκριμένο αγώνα και χαρακτήρισε «προκλητική» τη στάση του Άρη και ιδιαίτερα εκείνη του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Νιαρχάκου, καθώς τόνισαν ότι σκοπός ήταν η Ένωση να τιμωρηθεί με αποκλεισμό έδρας ενόψει του ντέρμπι που ακολουθεί στις 21 Νοεμβρίου, με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Τελικά, το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο αποφάσισε να επιβάλει στην ΑΕΚ το πρόστιμο των 23.500 ευρώ και στους Μελισσανίδη και Παπαδόπουλο επιβλήθηκε η απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για ένα μήνα και πρόστιμο 10.000 ευρώ. Ο ένας μήνας σε Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιωάννη Παπαδόπουλο είναι για την χωρίς διαπίστευση παρουσία τους σε φυσούνα και μετά στο διάδρομο των αποδυτηρίων.

Η αντίδραση της ΑΕΚ στις ποινές της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, ήταν άμεση γι’ αυτό κι αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά των ποινών που επιβλήθηκαν.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

A/ ΠΑΕ ΑΕΚ, Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ (Μεγαλομέτοχος ΠΑΕ ΑΕΚ), Ι.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Χ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 31/10/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 31/10/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 2247/21/2278793 από 2/11/2021 Έκθεση της Αστυνομίας»: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ συνολική χρηματική ποινή είκοσι τριών χιλιάδων πεντακοσίων (23.500,00) ευρώ. Επίσης, επιβάλλει στους Δ. Μελισσανίδη και Ι. Παπαδόπουλο, την ποινή της απαγόρευσης της εισόδου τους στο γήπεδο για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ σε έκαστο εξ αυτών.

Πηγή: gazzetta.gr