Αυτό που έμοιαζε μ’ ένα απλό παιχνίδι της Federal A, της τρίτης κατηγορίας ποδοσφαίρου στην πόλη Μεντόσα της Αργεντινής, εξελίχθηκε σ’ ακόμη έναν εφιάλτη με πρωταγωνιστή την οπαδική βία. Η γηπεδούχος Ουρακάν Λας Έρας νικούσε με 3-1 τη Φέρο δε Χενεράλ Πίκο όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί. Σύμφωνα με τις αρχές, κάποιοι από τους οργανωμένους οπαδούς της Ουρακάν Λας Έρας, αντάλλαξαν πυρά εξαιτίας εσωτερικών διαφορών.

Μια από τις σφαίρες πέτυχε τον προπονητή της Φέρο δε Χενεράλ Πίκο, Μαουρίσιο Ρομέρο, στην αριστερή μασχάλη. Λίγο πιο κάτω και θα μπορούσε να χάσει τη ζωή του. «Νιώθω πολύ καλά παρά τα όσα συνέβησαν. Πάλι καλά που δεν υπήρχαν νεκροί. Ένιωσα πως κάτι με χτύπησε και το πρώτο που έκανα ήταν να βάλω το χέρι μου στο σημείο», τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Αργεντινής, «Radio La Red». Συνέχισε αναφέροντας: «Το πρόβλημα είναι γενικότερα κοινωνικό. Στάθηκα τυχερός».

Αποκάλυψε κιόλας πως στη διάρκεια του αγώνα άκουσαν να εξοστρακίζονται σφαίρες πάνω στον πάγκο των αναπληρωματικών της ομάδας! Ο άνθρωπος έπεσε κάτω στην προσπάθεια του να τρέξει προς τα αποδυτήρια και χρειάστηκε βοήθεια για να σηκωθεί και να μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος.

Τη στιγμή που άρχισαν να πέφτουν οι σφαίρες, ο Μπρούνο Νάστα, επιθετικός και από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Ουρακάν Λας Έρας έτρεξε προς τη μεριά της εξέδρας όπου ήταν η σύζυγός του με την κόρη τους. Αν και υπήρχε προστατευτικό συρματόπλεγμα, ο επιθετικός ανέφερε πως έκανε ό,τι μπορούσε να για να προστατεύσει την οικογένειά του.

Στην Αργεντινή, είναι συχνό φαινόμενο οι εσωτερικές διαμάχες μεταξύ των οργανωμένων οπαδών για την εξουσία και τα χρήματα που προέρχονται από δραστηριότητες που δεν έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο. Συχνό φαινόμενο είναι και πως καταλήγουν σε αιματηρές συμπλοκές.

Αυτή είναι η πρώτη εμπειρία του Μαουρίσιο Ρομέρο ως προπονητής. Στα χρόνια του ως ποδοσφαιριστής ήταν κεντρικός αμυντικός και μάλιστα αξιόλογος. Το 2010 όσο αγωνιζόταν στη μεξικάνικη Μορέλια Μονάρκας βρέθηκε στη μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού.