Ο Παναθηναϊκός υπέστη την 5η ήττα του στην κανονική περίοδο της Euroleague σε επτά αγωνιστικές. Δεν τα κατάφερε κόντρα στη Βιλερμπάν στο «ΟΑΚΑ» κι έχασε με 84-70. Σαφώς κι ο προπονητής του, Δημήτρης Πρίφτης, δεν έμεινε ικανοποιημένος με την εμφάνιση της ομάδας του,

Μετά από την ολοκλήρωση του ματς ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στην εξαιρετική εμφάνιση του. Έλι Οκόμπο, γκαρντ της γαλλικής ομάδας που ολοκλήρωσε το ματς με 35 πόντους. «Έγινε ένα σκληρό παιχνίδι, κάναμε την προσπάθειά μας, όμως είχαμε πρόβλημα στο μαρκάρισμα του Οκόμπο. Ήταν στη βραδιά του και τα έβαλε όλα, δεν τα πήγαμε καλά στην άμυνα “ένας εναντίον ενός” πάνω του, αλλά και στις κρίσιμες στιγμές που η Βιλερμπάν ευστόχησε σε δύσκολα και σημαντικά τρίποντα».

Έπειτα, μίλησε για τα επιθετικά προβλήματα που παρουσίασε η ομάδα του: «Εμείς ήμασταν κακοί στο σουτ και μας κόστισε. Προέκυψαν σουτ που έπρεπε να βάλουμε, είχαμε χαμηλό ποσοστό στο τρίποντο, κάναμε λάθη (σ.σ. συνολικά 19) και δώσαμε εύκολους πόντους. Θα έλεγα πως στην επίθεση αυτά ήταν τα δύο βασικά μας προβλήματα: τα χαμένα τρίποντα και τα λάθη».

Συνέχισε αναλύοντας το παιχνίδι, αφήνοντας και αιχμές για ορισμένες από τις αποφάσεις των διαιτητών: «Η Βιλερμπάν έπαιξε με συνέπεια και με σταθερότητα. Όλα αυτά τα αποτελέσματα σίγουρα δεν έχουν έρθει από τύχη. Από τα 19 λάθη, ήταν τρία-τέσσερα επιθετικά φάουλ. Ήταν τραβηγμένα σφυρίγματα. Το παιχνίδι πήγε στη φυσική δύναμη, είχε σωματική επαφή, σε όλες τις φάσεις, σε όλες τις διαδρομές έπρεπε να παρακάμψεις κορμιά. Είχε ταχύτητα και εμείς σε αυτό το κομμάτι ήμασταν πολύ κακοί, παθητικοί, δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε», ανέφερε.

Έκλεισε μ’ ένα θετικό μήνυμα, υποστηρίζοντας πως είναι απαραίτητη η υπομονή όσο «χτίζεται» ο Παναθηναϊκός και παράλληλα να μην επικρατήσει η απογοήτευση και η απαισιοδοξία. «Στο πρώτο μέρος δεν διαχειριστήκαμε σωστά τα φάουλ μας, είναι ένα κεφάλαιο που πρέπει να διορθώσουμε. Κάποια πράγματα πηγαίνουν με τον δικό μας ρυθμό, πρέπει να κάνουμε υπομονή και να μην χάνουμε την πίστη μας».