Ο Παναθηναϊκός δεν έδωσε συνέχεια στη νίκη του επί της Αναντολού Εφές. Έχασε στο «ΟΑΚΑ» απο τη Βιλερμπάν με 84-70 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Euroleague. Ήταν η 5η ήττα του στην κανονική περίοδο και παραμένει εκτός της πρώτης 8άδας που συνεχίζει στη νοκ άουτ φάση.

Οι «πράσινοι» δεν ήταν καλοί στην πρώτη περίοδο της αναμέτρησης και δεν είχαν απάντηση στην επίθεση των Γάλλων. Έκλεισε το 10λεπτο με 24-18 υπέρ της Βιλερμπάν. Το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη, ωστόσο, έβγαλε αντίδραση στη δεύτερη περίοδο. Ισορρόπησε το ματς και κέρδισε το επί μέρους σκορ με 20-19. Η παρουσία του Κώστα Αντετοκούνμπο, όμως, δεν του επέτρεψε να «γυρίσει» το ματς. Ο Έλληνας φόργουορντ τα πήγε περίφημα και στις δύο μεριές του παρκέ. Μάλιστα, τα καρφώματά του προκάλεσαν και τα σχόλια του αδερφού Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Twitter: «Δεν υπάρχουν χρήματα για νέα στεφάνια» και «Μην τους τα κάνεις αυτά…», έγραψε. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε το ματς με 12 πόντους κι έξι ριμπάουντ σε κάτι παραπάνω από 19 λεπτά συμμετοχής.

Σπατάλησαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού αρκετές ευκαιρίες στην επίθεση – κυρίως από την περιφέρεια όπου είχαν 1/8 τρίποντα – και το ίδιο συνέβη και μετά απ’ τη βόλτα στ’ αποδυτήρια. Πέραν του Ντάριλ Μέικον και του Ιωάννη Παπαπέτρου που είχαν από 16 πόντους, ο Παναθηναϊκός δεν είχε πολλές άλλες επιλογές στην επίθεση.

Η Βιλερμπάν με μπροστάρη τον Έλι Οκόμπο (35 πόντους, 8/12 δίποντα, 5/7 τρίποντα και 4/4 βολές), που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν στη Euroleague, διατήρησε το προβάδισμα στη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου (58-54) αν και η άμυνα του Παναθηναϊκού κατάφερε και την περιόρισε. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πληρώνουν τα λάθη τους και την κακή κυκλοφορία της μπάλας. Ουσιαστικά, παρέμειναν στο ματς ως το τέλος χάρη στην ευστοχία τους από τη γραμμή των ελεύθερων βολών. Μα όποτε πλησίαζε δεν μπορούσε να κάνει το βήμα παραπάνω και να πάρει την πρωτοπορία. Η Βιλερμπάν, κυρίως με τον Οκόμπο, έβρισκε τις λύσεις στην επίθεση και σκόραρε, παραμένοντας μπροστά στο σκορ ως το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 38-43, 54-58, 70-84