Έπρεπε να φτάσουμε στις 23 Οκτωβρίου και στην 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος για να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη ο Απόλλων Σμύρνης. Κάλλιο αργά, όμως, παρά ποτέ… Η ομάδα του Τζανλούκα Φέστα υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα και εκμεταλλεύτηκε τη μοναδική ευκαιρία της για να σκοράρει και να πάρει τους τρεις βαθμούς, την ίδια ώρα που οι Ηπειρώτες δεν ήταν τόσο καλοί όσο συνήθως αλλά θα μπορούσαν να πάρουν αποτέλεσμα, αν ο Περέα ευστοχούσε σε εκτέλεση πέναλτι στο 92ο λεπτό.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν καλός στο πρώτο 10λεπτο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι θα είναι ένα ανοιχτό και καλό παιχνίδι. Γρήγορα, όμως, αυτή η ελπίδα διαψεύστηκε… Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν αλλά έκαναν συνεχή λάθη, με συνέπεια το πρώτο ημίχρονο να βγει χωρίς να καταγραφεί ούτε μία αξιόλογη φάση για τη μία ή την άλλη πλευρά.

Στο δεύτερο, όμως, υπήρξε τέτοια και μάλιστα με το ξεκίνημα. Συγκεκριμένα, στο 48′ ο Μαρτίνες εκτέλεσε κόρνερ για τους γηπεδούχους, ο Ντομίνγκες πήρε την κεφαλιά, η μπάλα απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή και στην επαναφορά ο Ιωαννίδης έκανε το 1-0.

Μπλόκαρε πέναλτι στο 92′ ο Κότσαρης

Σκορ που ήταν και το τελικό, αφού στο υπόλοιπο της αναμέτρησης ο ΠΑΣ προσπαθούσε αλλά δεν κατάφερνε να απειλήσει. Μέχρι που ήρθε το 92ο λεπτό, όταν οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Μπαξεβανίδη. Ο Κότσαρης, όμως, νίκησε τον Περέα και κράτησε το 1-0 για τον Απόλλωνα, ο οποίος ελπίζει ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Άλβες (46′ Λισγάρας), Τουτουαρίμα, Φατιόν, Κάστρο, Τσιλούλης (90′ Ντεντάκης), Παμλίδης (79′ Βιτλής), Φαν Λα Πάρα (46′ Μαρτίνες), Ντάουντα (46′ Ιωαννίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε (80′ Παντελάκης), Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος (80′ Μίνα), Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ (61′ Μπρένερ), Γκαρντάφσκι (46′ Μορέιρα), Περέα, Μιλιντσεάνου (46′ Τριάδης).