Στον ημιτελικό του Kremlin Cup της Μόσχας προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη, μετά τον θρίαμβό της επί της Σιμόνα Χάλεπ. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την πρόκριση της στο WTA Finals αφού απέκλεισε με 6-4, 6-4 την Ρουμάνα πρώην Νο1 κόσμου Σιμόνα Χάλεπ.

Η Μαρία θα παίξει στον ημιτελικό του Σαββάτου (14:00, Cosmote Sport 9) με την Ρωσίδα Εκατερίνα Αλεξάντροβα (Νο37) η οποία έβγαλε νοκ άουτ με 6-3,6-4 την Αρίνα Σαμπαλένκα.

Η Σάκκαρη έκλεισε το παιχνίδι με το 3ο ματς πόιντ της και δεν επέτρεψε στην Χάλεπ να ισοφαρίσει από το 5-1 στο 5-5.

Αυτός θα είναι ο 7ος ημιτελικός της Σάκκαρη και έχει μόλις μια πρόκριση σε τελικό πρόσφατα στην Οστράβα.

Επιμονή και μπρέικ


Στο 1ο σετ και στο 3ο γκέιμ η Μαρία Σάκκαρη με διπλό σφάλμα θα δώσει διπλό μπρέικ πόιντ στη Σιμόνα Χάλεπ. Η Ελληνίδα θα το σβήσει με 2 άσους και θα προηγηθεί με 2-1.

Η Σάκκαρη θα φτάσει σε τριπλό μπρέικ πόιντ, η Χάλεπ θα το σβήσει αλλά η Ελληνίδα με την 4η ευκαιρία της θα πετύχει μπρέικ (3-1). Θα σβήσει διπλό μπρέικ πόιντ η Σάκκαρη για να προηγηθεί με 4-1.

Η Ελληνίδα επέστρεψε από το 0-40 για να φτάσει σε μπρέικ πόιντ αλλά η Ρουμάνα το σβήνει για το 4-2. Με δυσκολία θα φτάσει στο 5-2 και με μπρέικ η Σιμόνα Χάλεπ θα μειώσει σε 5-4.

Η Χάλεπ θα σβήσει 4 σετ (μπρέικ) πόιντ αλλά με το 5ο η Σάκκαρη θα πετύχει μπρέικ και σε 57′ θα κλείσει το 1ο σετ στο 6-4.

Το καθήκον της η Σάκκαρη

Στο 2ο σετ η Μαρία Σάκκαρη αρχίζει με love service game και θα έχει διπλό μπρέικ πόιντ στο 2ο γκέιμ. Με μπρέικ θα φτάσει στο 2-0 και θα το υπερασπιστεί για το 3-0.

Μειώνει σε 3-1 η Ρουμάνα αλλά θα “απαντήσει” με το σερβίς της η Ελληνίδα για το 4-1. Νέο μπρέικ για την Σάκκαρη για το 5-1. Η Χάλεπ θα σβήσει ματς πόιντ, η Σάκκαρη 3 μπρέικ πόιντ αλλά η Ρουμάνα με μπρέικ θα μειώσει σε 5-2.

Θα το υπερασπιστεί για το 5-3 και με νέο μπρέικ θα πάει στο 5-4. Θα σβήσει και άλλο ματς πόιντ η Χάλεπ και με το 3ο η Σάκκαρη θα κλείσει το παιχνίδι.

H Χάλεπ είχε 3/10 μπρέικ πόιντ και η Σάκκαρη είχε 5/14.

Πηγή: Gazzetta.gr