Τέσσερις μέρες πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, η Άιντραχτ ηττήθηκε με 2-1 εντός έδρας από τη Χέρτα Βερολίνου και δεν έδωσε συνέχεια στον εκτός έδρας θρίαμβο επί της Μπάγερν Μονάχου. Χωρίς νίκη εντός έδρας παραμένει φέτος η ομάδα της Φρανκφούρτης.

Πριν τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω των εθνικών ομάδων, η Άιντραχτ είχε ρίξει βόμβα στη Bundesliga, αφού είχε περάσει από το Μόναχο νικώντας τη Μπάγερν με 2-1. Τώρα, στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων, η ομάδα της Φρανκφούρτης ηττήθηκε εντός έδρας με 2-1 από τη Χέρτα Βερολίνου.

Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 από τα γκολ των Ρίχτερ (7′) και Εκέλενκαμπ (63′) και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 78′ με πέναλτι του Πασιέντσα.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Χωρίς νίκη εντός έδρας

Με αυτή την ήττα η Άιντραχτ παρέμεινε μόλις στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει νικήσει ακόμη στην έδρα της φέτος. Η ομάδα της Φρανκφούρτης τρεις ισοπαλίες και μία ήττα στη Bundesliga, ενώ και στο Europa League είχε αναδειχθεί ισόπαλη (1-1) με τη Φενέρμπαχτσε.