Η Γιουβέντους νίκησε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι με 1-0 στο καλύτερο ματς της βραδιάς, την ίδια ώρα που η Μπενφίκα επικρατούσε με 3-0 της Μπαρτσελόνα.

Το πιο εμπορικό παιχνίδι της βραδιάς έγινε στο Τορίνο, εκεί όπου η Γιούβε υποδέχθηκε την Τσέλσι, η οποία ήταν και το φαβορί θεωρητικά. Στην πράξη, όμως, τα πράγματα αποδείχθηκαν διαφορετικά… Το γκολ του Κιέζα στο 46′ έβαλε τους μπιανκονέρι μπροστά στο σκορ και το 1-0 παρέμεινε ως το τέλος, αφού η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήταν πειθαρχημένη τακτικά και δεν επέτρεψε στους πρωταθλητές Ευρώπης να κάνουν το παιχνίδι τους.

Το παιχνίδι που θα προκαλέσει τον μεγαλύτερο θόρυβο, όμως, έγινε στη Λισαβόνα. Εκεί όπου η Μπενφίκα φιλοξένησε τη Μπαρτσελόνα και της έριξε 3 γκολ! Με σκόρερ τους Νούνιες (3′, 79′ πεν.) και Σίλβα (69′) οι Πορτογάλοι επικράτησαν με 3-0 και έκαναν βήμα πρόκρισης, αφήνοντας τους Καταλανούς στην τελευταία θέση του ομίλου με δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια!

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ματς, αφού που ξεχωρίζει είναι το 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Βιγιαρεάλ, με λυτρωτή τον Ρονάλντο. Οι Ισπανοί, οι οποίοι ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα, άνοιξαν το σκορ στο 53′ με τον Αλκάθερ αλλά οι κόκκινοι διάβολοι ισοφάρισαν στο 60′ με τον Τέλες και τελικά νίκησαν στο 95′ με τον Ρονάλντο, πανηγυρίζοντας το πρώτο τους τρίποντο στη φετινή διοργάνωση.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπάγερν Μονάχου – Ντιναμο Κιέβου 5-0
Μπενφίκα – Μπαρτσελόνα 3-0

Βαθμολογία

  1. Μπάγερν Μονάχου 6
  2. Μπενφίκα 4
  3. Ντιναμό Κιέβου 1
  4. Μπαρτσελόνα 0

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Αταλάντα – Γιουνγκ Μπόις 1-0
Μάντσεστερ Γιουν. – Βιγιαρεάλ 2-1

Βαθμολογία

  1. Αταλάντα 4
  2. Γιουνγκ Μπόις 3
  3. Μάντσεστερ Γιουν. 3
  4. Βιγιαρεάλ 1

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Σάλτσμπουργκ – Λιλ 2-1
Βόλφσμπουργκ – Σεβίλλη 1-1

Βαθμολογία

  1. Σάλτσμπουργκ 4
  2. Σεβίλλη 2
  3. Βόλφσμπουργκ 2
  4. Λιλ 1

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Ζενίτ – Μάλμε 4-0
Γιουβέντους – Τσέλσι 1-0

Βαθμολογία

  1. Γιουβέντους 6
  2. Τσέλσι 3
  3. Ζενίτ 3
  4. Μάλμε 0