Ο τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας κάλεσε όλους να στηρίξουν αυτή την ομάδα μετά τη νίκη επί της Σουηδίας, υπογραμμίζοντας πως μέσα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παίκτες και τεχνικό τιμ είναι ενωμένοι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζον Φαν’τ Σχιπ στην κάμερα της Cosmote TV μετά τη νίκη της Ελλάδας με 2-1 επί της Σουηδίας:

Για την αλλαγή της εικόνας σε σχέση με την εμφάνιση στο Κόσοβο: «Γενικά ο κόσμος είναι ανυπόμονος. Πρέπει να πιστέψει στην ομάδα. Το ότι δεχθήκαμε την ισοφάριση στο 92′ δεν σημαίνει ότι είμαστε τελειωμένοι. Πρέπει ο κόσμος να στηρίξει αυτή την ομάδα, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει μεγάλη παραγωγή Ελλήνων παικτών».

Για το αν τα σκαμπανεβάσματα οφείλονται στο γεγονός ότι αρκετοί νεαροί παίκτες μπαίνουν στην ομάδα: «Δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτό. Έχουμε πολλούς τραυματίες ποδοσφαιριστές. Είχαμε πέντε-έξι νέους παίκτες που έπιασαν καλή απόδοση. Είναι μαχητές και έδειξαν ότι μπορούν να σταθούν απέναντι σε ομάδες όπως η Ισπανία. Τα αποτελέσματα μετράνε, αλλά δεν είναι το μόνο. Θέλουμε να πάμε στο Μουντιάλ, χτίζουμε την ομάδα και προσπαθούμε να την εξελίξουμε».

Για την κίνηση του Μπακασέτα να μαζέψει όλους τους συμπαίκτες του και να πανηγυρίσουν μαζί το γκολ στον πάγκο: «Είμαστε ένα, πιστεύουμε ο ένας στον άλλο, οι παίκτες και το τεχνικό τιμ, και είμαστε όλοι μαζί. Είναι πολύ σημαντικό. Αυτό αποδείξαμε σήμερα και αυτό συμβάλλει στην ενέργεια της ομάδας. Τα αποτελέσματα είναι σημαντικά αλλά δεν δείχνουν πάντα αυτό που επικρατεί μέσα στην ομάδα».

Πηγή: gazzetta.gr