Καλό και απαραίτητο το rotation, για μια ομάδα που διεκδικεί τίτλους σε όλες τις διοργανώσεις κι έχει ασφυκτικά βαρύ πρόγραμμα με συνεχείς αγώνες. Όμως κάποια στιγμή χρειάζεται και λίγη… σταθερότητα. Αυτή αποτελεί άγνωστη λέξη για τη φετινή Μπαρτσελόνα, που μένοντας χθες στο 0-0 με τη Χετάφε και στο -4 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, ήδη έχει προκαλέσει συζητήσεις για το τι φταίει και δεν αποδίδει καλά με συνέπεια.

Η καταλανική Sport «φωτίζει» μια αιτία, ίσως και την πιο σημαντική, του προβλήματος. Η Μπαρτσελόνα έχει δώσει 22 επίσημα ματς από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ο Λουίς Ενρίκε και ουδέποτε είχε την ίδια ενδεκάδα σε διαδοχικές αναμετρήσεις.

Μόλις δύο παίκτες έχουν παίξει σε όλο το ματς ΚΑΙ στα 15 παιχνίδια των «μπλαουγκράνα» στο πρωτάθλημα, ο γκολκίπερ Ραούλ Μπράβο και ο αναντικατάστατος Λιονέλ Μέσι, που μετρούν από 1.350 λεπτά. Από εκεί κι έπειτα, τα περισσότερα λεπτά έχουν ο Σέρχιο Μπουσκέτς (1.151) και ο Ντάνι Άλβες (1.070).

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως η Μπαρτσελόνα μετρά 35 βαθμούς στα πρώτα 15 ματς του πρωταθλήματος, ενώ πέρσι, επί Τάτα Μαρτίνο, είχε πέντε περισσότερους στον ίδιο αριθμό αγώνων.

Πηγή: sport-fm.gr