Η Άννα Κορακάκη δεν κατόρθωσε να ανέβει στο βάθρο των 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι, η οποία έκανε ωστόσο τεράστια προσπάθεια.

Η Ελληνίδα ολυμπιονίκης αν και ξεκίνησε μουδιασμένα, στο τρίτο σκέλος του τελικού έκανε μεγάλη προσπάθεια να αναρριχηθεί στην βαθμολογία, αλλά τελικά έμεινε στην έκτη θέση του αγώνα με σκορ 157.4.

Στο πρώτο σκέλος του τελικού, η Κορακάκη στις 5 βολές συγκέντρωσε σκορ 49 και ήταν έκτη, με την πρώτη και την τέταρτη βολή να της στοιχίζουν ένα καλύτερο πλασάρισμα.

Στο δεύτερο σκέλος και τις επόμενες πέντε βολές, η Δραμινή πρωταθλήτρια δεν ξεκίνησε καλά και φάνηκε η νευρικότητά της μετά την πρώτη βολή. Τα μετάλλια έδειχναν να απομακρύνονται από νωρίς και στο τέλος των 10 βολών, με σκορ 96.1 έπεσε στην έβδομη θέση.

Ετσι, στο τρίτο σκέλος ανά δύο βολές η αθλήτρια με την χειρότερη επίδοση θα έμενε εκτός συνέχειας, πράγμα που έκανε εξαιρετικά δύσκολη την προσπάθεια της Κορακάκη, η οποία θα έπρεπε να κάνει τέλειες βολές για να έχει τύχη στον αγώνα.

Αντεξε στο πρώτο νοκ άουτ κερδίζοντας μάλιστα και μία θέση στην κατάταξη, ενώ άφησε στη συνέχεια εκτός και την Λαμόλ από την Γαλλία, δείχνοντας σημάδια βελτίωσης στον αγώνα της.

Το κρίσιμο κομμάτι για να αντέξει ήταν στο τρίτο νοκ άουτ για την έκτη θέση. Εκεί οι δύο βολές της δεν ήταν αρκετές για να την κρατήσουν στον αγώνα και έτσι περιορίστηκε στην έκτη θέση.

Πλέον στρέφει το ενδιαφέρον της στο 25αρι, εκεί όπου θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο, το οποίο θα είναι το τρίτο στην καριέρα της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

To χρυσό μετάλλιο πήγε στη Ρωσίδα Μπατσαράσκινα, να κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στην τελευταία βολή κάνοντας και Ολυμπιακό ρεκόρ (240.3) με την Βουλγάρα Κονσταντίνοβα να παίρνει το αργυρό και την Κινέζα Ζιανγκ να παίρνει το χάλκινο.

Πηγή: gazzetta.gr