Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς διατήρησε τους υψηλούς ρυθμούς και στη δεύτερη προπόνηση των παικτών του Παναθηναϊκού επί ολλανδικού εδάφους, το πρωί της Δευτέρας (19/07). Αφού ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος του προγράμματος με την προθέρμανση (σπριντ μικρών αποστάσεων), οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και σε ένα τετράγωνο περιορισμένο χώρο (περίπου στο 1/4 ποδοσφαιρικού γηπέδου) ακολούθησαν άσκηση, με στόχο την κατοχή της μπάλας και το πρέσινγκ.

Ακολούθως οι «πράσινοι» χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες των έξι παικτών κι έπαιξαν ένα μίνι τουρνουά, σε δύο διαφορετικά «μισά» γήπεδα. Η ένταση ανέβηκε ακόμη περισσότερο, με τον Γιοβάνοβιτς να «συμμετέχει» στο πρόγραμμα και να δίνει συνολικές κατευθύνσεις για γρήγορη κυκλοφορία και σωστές αποφάσεις στις πάσες, παρεμβαίνοντας όπου έβλεπε πως γίνονταν «εύκολα» λάθη.

Όταν ο Αλεξανδρόπουλος δεν τελείωσε σωστά ένα τετ-α-τετ, ο 59χρονος τεχνικός άρχισε να… μουρμουρίζει, ενώ λίγο αργότερα σε μια άλλη άστοχη εκτέλεση του 19χρονου μέσου (απέκρουσε ο γκολκίπερ), δεν άρεσε καθόλου στον Σέρβο τεχνικό η επιλογή του «Αλεξανδρό» να μοιράσει την μπάλα δεξιά στον Βιγιαφάνιες, αντί να πάει ξανά στο τελείωμά της. «Δεν έχει σημασία (σ.σ. που το έχασες), συνέχισε να παίζεις, αυτά τα κάνουμε στο σχολείο» φώναξε ο Γιοβάνοβιτς.

Όποτε μία ομάδα ξεκινούσε το «χτίσιμο» της επίθεσης από πίσω, ο προπονητής του Παναθηναϊκού φώναζε με ένταση στους χαφ «ετοίμασε σωστά την επίθεση, θέλω σωστές επιλογές κι αποφάσεις», ενώ ζητούσε διαρκώς διατήρηση της συνοχής του σχηματισμού: «Μπορούμε να αλλάξουμε θέση κάποια στιγμή, αλλά δεν πρέπει να αλλάξουμε ποτέ τον σχηματισμό μας μέσα στο γήπεδο» εξήγησε ο Σέρβος προς τους παίκτες του και δη στους «μπλε» που έχασαν κάποια στιγμή τη συνοχή τους.

«Νικητές» του μίνι-τουρνουά νικητές αναδείχθηκαν οι «κίτρινοι» (Χριστογεώργος, Σαβιέρ, Σερπέζης, Κώτσιρας, Ιωαννίδης και Πέρεθ-Μπουζούκης που έπαιξαν εναλλάξ). Οι «μπλε» ήταν οι Διούδης, Χουάνκαρ, Μαουρισιο, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες, Καρλίτος, οι «πράσινοι» οι Ξενόπουλος, Σανκαρέ, Αϊτόρ, Καμπετσής, Βέλεθ, Χατζηθεοδωρίδης, ενώ την ομάδα των «πορτοκαλί» αποτελούσαν οι Χατζηγιαννάκης, Ενγκμπακοτό, Μακέντα, Σάντσεθ, Ρομπι, Αθανασακόπουλος. Η επόμενη προπόνηση του Παναθηναϊκού είναι προγραμματισμένη σήμερα (Δευτέρα, 19/07) στις 18:30.