Η αστυνομία του Λίβερπουλ ξεκίνησε έρευνα τη Δευτέρα (28/06), μετά από ένα απειλητικό πανό που κρεμάστηκε εναντίον του Ράφα Μπενίτεθ, πρώην προπονητή των «reds» και βασικού υποψηφίου για τον πάγκο της Έβερτον, σε περιοχή κοντά στο παλιό σπίτι του.

«Γύρω στις 19:00 ενημερωθήκαμε πως ένα πανό που κατασκευάστηκε από σεντόνια τοποθετήθηκε σε έναν τοίχο και σε θάμνους σε κατοικημένη περιοχή, με περιεχόμενο άκρως απειλητικό προς τον Ράφα Μπενίτεθ» ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές της πόλης.

Το πανό τοποθετήθηκε κοντά στο παλιό σπίτι που έμεινε ο Ισπανός την εποχή που ήταν προπονητής της Λίβερπουλ (έως το 2010) κι έγραφε: «Ξέρουμε που μένεις. Μην υπογράψεις».

«Το συγκεκριμένο μήνυμα όπως καταλαβαίνετε πως δημιούργησε αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής» τόνισε ο επιθεωρητής Ντάρεν Τέιλορ και πρόσθεσε: «Με βάση το λεξιλόγιο που χρησιμοποιήθηκε είναι ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Ράφα Μπενίτεθ, αλλά όποιος άφησε το συγκεκριμένο μήνυμα, το έβαλε μπροστά από το λάθος σπίτι».

Οι οπαδοί της Έβερτον είναι αντίθετοι με την πρόσληψη του Μπενίτεθ, λόγω της Ιστορίας του στη Λίβερπουλ και της ατάκας που είχε πει το 2007, κατά των «εφοπλιστών» κάνοντας λόγο για «μικρή ομάδα». Κι έδειξαν τις… διαθέσεις του και πριν από λίγες ημέρες κρεμώντας πανό, έξω από το Goodison Park που έγραφε «ο Μπενίτεθ δεν είναι ευπρόσδεκτος» και διάφορα άλλα υβριστικά κατά του Ισπανού.