Επίσημη μορφή πήρε την Παρασκευή (18/06) η προγραμματική σύμβαση της περιφέρειας Αττικής με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, για το κονδύλι ύψους 14 εκατ. ευρώ, που αφορά τα εσωτερικά έργα στην Αγιά Σοφιά – OPAP Arena». Συγκεκριμένα, αφορά την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν τη συμφωνία παρουσία του διοικητικού ηγέτη της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Δημήτρη Μελισσανίδη, καθώς και του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

«Το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα ανέβει η σύμβαση στο διαδίκτυο για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Ο στόχος μας είναι τέτοια εποχή του χρόνου να κάνουμε τα εγκαίνια του γηπέδου. Επαναλαμβάνω ότι θα είναι το πιο όμορφο γήπεδο της Ευρώπης», είπε ο κ. Μελισσανίδης.

«Αποδεικνύουμε το πόσο συνεπείς είμαστε αλλά και το πόσο γρήγορα τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Θα είμαστε σκαπανείς και δίπλα στην ΑΕΚ μέχρι το τέλος», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Πατούλης.

Αγιά Σοφιά: Τα νούμερα για την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του γηπέδου

Η Περιφέρεια Αττικής μετά τη χρηματοδότηση τμήματος της «Κατασκευής του Γηπέδου της ΑΕΚ» ύψους 20.000.000 ευρώ, προχωρά στην προγραμματική για την προμήθεια Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού απαραίτητου για τη λειτουργία του γηπέδου, προϋπολογισμού 14.274.193 ευρώ. Η σύμβαση, υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον πρόεδρο της ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξη Αλεξίου, παρουσία του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη και στελεχών των δύο φορέων.

Με αφορμή τη σύμβαση ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η Περιφέρεια πιστή στις δεσμεύσεις της συμβάλλει με γοργούς ρυθμούς στη χρηματοδότηση και του αναγκαίου εξοπλισμού για την ολοκλήρωση και λειτουργία του γηπέδου της ΑΕΚ. «Αποδεικνύουμε έμπρακτα το πόσο συνεπείς είμαστε αλλά́ και το πόσο γρήγορα τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Κάνουμε μεγάλο αγώνα, ώστε του χρόνου να είναι όλα έτοιμα».

Από την πλευρά του ο Δ. Μελισσανίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του επισημαίνοντας ότι: «ο στόχος μας είναι τέτοια εποχή́ του χρόνου να κάνουμε τα εγκαίνια του γηπέδου το οποίο θα είναι το πιο όμορφο της Ευρώπης».

Με την νέα σύμβαση το έργο Αγιά Σοφιά-ΟΠΑΠ Arena το οποίο αναπτύσσεται σε έκταση συνολικού εμβαδού 29.121,161 τ.μ., μπαίνει στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης του καθώς θα τοποθετηθούν και τα εσωτερικά έργα εξοπλισμού όπως:

Εγκαταστάσεις Συστημάτων Δικτύωσης, Πληροφορικής και Ασφαλείας. Φωτισμού Ήχου, Εικόνας, Οπτικοακουστικών και Τηλεοπτικής Μετάδοσης. Μηχανήματα συντήρησης χλοοτάπητα. Μέσα κατάσβεσης. Μηχανήματα θέρμανσης ψύξης – κλιματισμού. Ηλεκτρικοί Πίνακες διανομής. Αρχιτεκτονικός εξοπλισμός

Δείτε εικόνες από τις υπογραφές: