Εντυπωσιακά ξεκίνησε η Ιταλία το Euro, αφού μετά το 3-0 της πρεμιέρας επί των Τούρκων ακολούθησε απόψε (16/6) η νίκη με το ίδιο αποτέλεσμα κόντρα στους Ελβετούς. Ετσι η Σκουάντρα Ατζούρα μετρά το απόλυτο (2χ2), με επιμέρους σκορ 6-0 και στέλνει… μήνυμα ενόψει των νοκ άουτ.

Η πεμπτουσία της μπάλας είναι το γκολ και η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει λοιπόν ήδη βρει δίχτυα 6 φορές σε 2 ματς, απολογισμός που εύλογα κρίνεται άκρως ικανοποιητικός.

Την ίδια στιγμή όμως δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός πως σε αυτά τα παιχνίδια δέχθηκε μόνο μία on target τελική, από τον Ζούμπερ των Ελβετών.

Πιο συγκεκριμένα στο 64’της αποψινής αναμέτρησης ο 30χρονος μεσοεπιθετικός της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης πάτησε στην περιοχή του Ντοναρούμα και πλάσαρε, όμως ο 22χρονος γκολκίπερ αντέδρασε σωστά και έδιωξε. Αντίθετα υπόλοιπες 8 που έκαναν οι αντίπαλοι των Ιταλών (5 οι Ελβετοί και 3 οι Τούρκοι) είτε πέρασαν άουτ (5), είτε κόντραραν στα σώματα των αμυνόμενων (3).

Αν προσθέσουμε και τις καθυστερήσεις στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις,ο νεαρός πορτιέρε που πλέον θα παίζει στην Παρί Σεν Ζερμέν έχει επέμβει σε 189 αγωνιστικά λεπτά μόνο 1 φορά και στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα κάνει τα βολέ, φωνάζει στους συμπαίκτες του να παίρνουν σωστές τοποθετήσεις, μπλοκάρει ή διώχνει την μπάλα σε εξόδους του, παρακολουθεί απλά τη δράση και ευρύτερα άλλες παρεμφερείς κινήσεις που παραπέμπουν σε… προπόνηση. Οχι και άσχημα…

Πηγή: gazzetta.gr