Δεύτερη 3άρα για την Ιταλία, η οποία μετά την Τουρκία νίκησε και την Ελβετία και είναι και μαθηματικά στους «16» του Euro 2020.

Από τα πρώτα λεπτά η Ιταλία έδειξε διάθεση να πιέσει και αφού απείλησε στο 10′ με τον Ιμόμπιλε και είδε το VAR να ακυρώνει το γκολ του Κιελίνι στο 19′ (έγινε αλλαγή λόγω ενοχλήσεων στο 24′), άνοιξε το σκορ στο 26′: Εκπληκτική συνεργασία των Λοκατέλι – Μπεράρντι, με τον δεύτερο να δίνει την ασίστ και τον πρώτο να γράφει το 1-0 από κοντά. Σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, με τη σκουάντρα ατζούρα να έχει τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα για τους Ιταλούς στο 52′ αφού ο Λοκατέλι με ωραίο σουτ βρήκε ξανά δίχτυα γράφοντας το 2-0, με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι να διαχειρίζεται στη συνέχεια την κατάσταση, να μην απειλείται, να έχει μια-δυο καλές ευκαιρίες με τον Ιμόμπιλε και τελικά να βρίσκει τρίτο γκολ στο 89′ από το σουτ του φορ της Λάτσιο.

Έτσι, με δύο νίκες στα πρώτα δύο παιχνίδια, η σκουάντρα ατζούρα εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι (24′ Ατσέρμπι), Σπινατσόλα, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Λοκατέλι, Μπεράρντι (69′ Τολόι), Ιμόμπιλε, Ινσίνιε (69′ Κιέζα).

Ελβετία: Ζόμερ, Ελβέντι, Σαρ (58′ Βίντμερ), Ακάντζι, Φρόιλερ, Τζάκα, Εμπαμπού (58′ Ζίμπερ), Ροντρίγκες, Σακίρι, Σεφέροβιτς (46′ Γκαβράνοβιτς), Εμπολό.