Ο ίδιος σαν ποδοσφαιριστής δεν κατέθετε ποτέ τα όπλα. Και τώρα, από το νέο του ρόλο, διατηρεί την ίδια αρετή. Ο Γιώργος Καραγκούνης με δηλώσεις του στην Independent εξέφρασε την πεποίθηση πως η Εθνική είναι ικανή να διορθώσει τα λάθη που έφεραν το εφιαλτικό ξεκίνημα στα προκριματικά του Euro 2016. Παράλληλα τόνισε πως εμπιστεύεται απόλυτα την ομάδα και τον Κλαούντιο Ρανιέρι, αλλά θα πρέπει η «γαλανόλευκη» να βρει ξανά το χαρακτήρα που την οδήγησε στις μεγάλες επιτυχίες της τελευταίας δεκαετίας.

«Δεν αρχίσαμε καλά, αλλά έχω πίστη στην ομάδα και τον προπονητή. Υπάρχει πολύ ταλέντο στην Εθνική, ωστόσο θα πρέπει να ανακτήσουμε τον χαρακτήρα και τη νοοτροπία που είχαμε, γιατί η ποιότητα δεν είναι πάντα αρκετή», δήλωσε.

«Αυτό που έγινε το 2004 ήταν φανταστικό, κανείς δεν το περίμενε. Ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη. Όμως τα τελευταία δέκα χρόνια φτάσαμε σε ένα απίστευτα υψηλό επίπεδο και ήμασταν τακτικά παρόντες στις μεγάλες διοργανώσεις», πρόσθεσε.

Παράλληλα, μιλώντας σε βρετανική εφημερίδα δεν θα μπορούσε να μη ρωτηθεί και για την πετυχημένη του θητεία στη Φούλαμ. «Η αγάπη που εισέπραξα από τους φιλάθλους θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Πάντα θα κρατώ αυτές τις αναμνήσεις μέσα μου και δεν θα ξεχάσω την αφοσίωσή τους», ανέφερε.

Όσο για τους λόγους που ο Φέλιξ Μάγκατ απέτυχε είπε: «Δεν ήταν έτοιμος για ένα τέτοιο βήμα. Είχε διαφορετικές πεποιθήσεις και του ήταν δύσκολο να προσφέρει στην ομάδα. Οι μέθοδοί του δεν βοήθησαν, αλλά τα πράγματα ήταν ήδη δύσκολα όταν ήρθε».

Πηγή: sport-fm.gr