Στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και με την οποία πανηγύρισε τους πρώτους τίτλους της πολύ πλούσιας καριέρας του θα επιστρέψει ο Tζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο πολύπειρος Ιταλός πορτιέρε είπε «ναι» στον Κάιλ Κράουζε, τον Αμερικανό πρόεδρο της Πάρμα, και έτσι θα συνεχίσει το «ταξίδι» του στα γήπεδα με τον σύλλογο της Εμίλια-Ρομάνια.

Όπως έκανε γνωστό η RAI, ο 43χρονος αθλητής, ο οποίος βρίσκεται σε διακοπές (μεταξύ Φέρτε ντέι Μάρμι και ΗΠΑ), απάντησε θετικά στην πρόταση των «παρμέντσι» και επιστρέφει για να φορέσει τη φανέλα τους, 26 χρόνια μετά το ντεμπούτο του με τον Νέβιο Σκάλα στον πάγκο τους.

Ουσιαστικά ο Μπουφόν έκανε μια επιλογή καρδιάς, προκειμένου να ολοκληρώσει τον κύκλο του ως παίκτης, ο οποίος σε επαγγελματικό επίπεδο ξεκίνησε το μακρινό 1995. Βάσει των όσων αναφέρθηκα, θα υπογράψει διετές συμβόλαιο για να παίξει στη Serie B, με στόχο να φέρει την αγαπημένη του Πάρμα ξανά στη Serie A.

Πριν ακολουθήσει, ίσως, το… μονοπάτι της προπονητικής με τη Γιουβέντους, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Tuttosport, επιθυμία του είναι να αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας και μετά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, το οποίο για πρώτη φορά θα γίνει χειμώνα (τον Δεκέμβριο).

«Η Μπαρτσελόνα τον γοήτευσε, αλλά θα ήταν δεύτερος και έτσι θα μπορούσε να μείνει στη Γιουβέντους. Απόρριψε τον Ολυμπιακό και την Μπεσίκτας, επειδή θα ήταν πολύ μακριά από την οικογένειά του», ανέφερε χαρακτηριστικά η ιταλική εφημερίδα.