Μετά από ένα χρόνο καθυστέρτησης, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή της Ευρώπης κάνει επιτέλους σέντρα. Η αρχή γίνεται στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, μπροστά σε περίπου 16.000 κόσμου, με το φινάλε να γράφεται στο Λονδίνο και το «Γουέμπλεϊ» στις 11 Ιουλίου.

Το τελετουργικό στο γήπεδο από το οποίο εκκινεί το Euro 2020 με τον αγώνα Ιταλία – Τουρκία ήταν εντυπωσιακό και αυτό που ξεχώρισε ήταν ο Αντρέα Μποτσέλι, με την εκπληκτική του φωνή, που τραγούδησε λίγο πριν η μπάλα ξεκινήσει να κυλά στον αγωνιστικό χώρο.

Επίσης, κεντρικές φιγούρες ήταν οι Φραντσέσκο Τότι και Αλεσάντρο Νέστα, που μπήκαν στο γήπεδο των ομάδων με τις οποίες δοξάστηκαν (Ρόμα και Λάτσιο) με την μπάλα της διοργάνωσης. Άλλωστε, οι δύο τους έπαιξαν για πολλά χρόνια μαζί στη «σκουάντρα ατζούρα», η οποία θεωρείται ως μια από τις ομάδες που μπορεί να φτάσει μέχρι και την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Μάλιστα, πριν τον αποψινό αγώνα, Ιταλοί και Τούρκοι βρέθηκαν μαζί και υπό τον ήχο μουσικής έβγαλαν φωτογραφίες σε εξαιρετικό κλίμα, λίγες ώρες πριν τη σπουδαία αναμέτρηση.

Η εκπληκτική ερμηνεία του Αντρέα Μποτσέλι:

Δείτε χαρακτηριστικές στιγμές από την τελετή έναρξης: