Αγγλική υπόθεση θα είναι το φετινό Champions League, με τις Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι να έρχονται αντιμέτωπες στο Ντραγκάο, έχοντας ως στόχο να εκθρονίσουν τη Μπάγερν Μονάχου.

Μπορεί οι «πολίτες» να είναι πρωτάρηδες σε τελικό, όμως ως κάτοχοι της Premier League φαντάζουν το φαβορί απέναντι στους Λονδρέζους, οι οποίοι όχι μόνο παρουσίασαν σημαντική βελτίωση μέσα στο 2021, αλλά και αποτελούν τον «κακό τους δαίμονα» με δύο σερί νίκες.

Όσον αφορά την μάχη των προπονητών, ο Πεπ Γκουαρντιόλα επιστρέφει σε τελικό μετά από δέκα χρόνια και θέλει να δείξει ότι μπορεί να ανέβει στην κορυφής της Ευρώπης ακόμη κι όταν δεν κάθεται στον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Από την άλλη, ο Τόμας Τούχελ θα ψάξει να πάρει το τρόπαιο που έχασε πέρσι με την Παρί Σεν Ζερμέν, με την πρόσληψή του στην Τσέλσι να φέρνει αέρα αλλαγής, που όμως κινδυνεύει να μείνει χωρίς τίτλο, μετά και τον χαμένο τελικό του FA Cup (1-0 από τη Λέστερ).

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία φορά που δύο αγγλικές ομάδες κοντραρίστηκαν στον τελικό του Champions League ήταν το 2019, όταν η Λίβερπουλ νίκησε 2-0 την Τότεναμ στη Μαδρίτη.

Στην πρόσφατη ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αξιοσημείωτος ήταν και ο τελικός του 2008 στη Μόσχα, όταν η φετινή φιναλίστ Τσέλσι έλυσε τις διαφορές της με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πέναλτι (6-5) μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης.