Είναι μία ιστορία που μας πάει κάποια χρόνια πίσω. Το 2017 και ειδικότερα τον Μάρτιο όπου ο Ολυμπιακός μιλούσε με διάφορους προπονητές τότε και κατέληξε τον Ιούνιο να κλείσει τον Μπέσνικ Χάσι. Πλην του Ρεμί Γκαρντ και άλλων ονομάτων στη λίστα υπήρχε και το όνομα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Του 59χρονου σήμερα προπονητή του Παναθηναϊκού που έχει να επιδείξει θητεία σε Ελλάδα, Κύπρο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Ολυμπιακός εν τέλει θα απέρριπτε την επιλογή αυτή (δεν ισχύει η πληροφορία πως ο έμπειρος Σέρβος κόουτς είχε αρνηθεί την προοπτική των Πειραιωτών) και στις 8 Ιουνίου του 2017 θα έκλεινε επίσημα τον Χάσι (προπονητής με agent τον Φάλι Ραμαντάνι) που αποχώρησε στις 25 Σεπτεμβρίου μετά την ήττα από την ΑΕΚ σε μία σεζόν που στον πάγκο ακολούθησαν οι Λεμονής, Όσκαρ Γκαρσία και Κόντης. Μία αγωνιστική περίοδο δηλαδή που και καλά δεν πήγε και αρκετές αλλαγές στην τεχνική ηγεσία είχε για τον Ολυμπιακό. Ο Μπέσνικ Χάσι είχε διαδεχθεί τον Τάκη Λεμονή που είχε αντικαταστήσει τον υπηρεσιακό Βούζα μετά την απόλυση του Πάολο Μπέντο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν πρόσφατα «στόχος» και της ΑΕΚ υπό την έννοια πως ο Ίλια Ίβιτς τον ήθελε προτού κάνει το νέο come back ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ίβιτς είχε μεταφέρει στον Δημήτρη Μελισσανίδη πως ο Γιοβάνοβιτς ήθελε δύο μέρες για να δώσει απάντηση και ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ δεν τον… περίμενε. Ο Γιοβάνοβιτς στο παρελθόν βέβαια είχε συνδεθεί και άλλες φορές με την ΑΕΚ.

Πηγή: gazzetta.gr