Το βράδυ της Πέμπτης (20/5) ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε τις κλήσεις στην εθνική Πορτογαλίας για το Euro του καλοκαιριού. Ανάμεσα στην 26άδα δεν υπήρχε κανείς από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Ο Ζοζέ Σα, ο Ρούμπεν Σεμέδο και ο Μπρούμα δεν ήταν στις επιλογές του 66χρονου προπονητή.

Κι αν ο Μπρούμα και, σε λιγότερο βαθμό, ο Σα το περίμεναν ότι θα μείνουν εκτός, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Σεμέδο. Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός των «ερυθρόλευκων» όχι μόνο περίμενε ότι θα κληθεί για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά ότι θα είχε πιθανότητες να παίξει κιόλας στα παιχνίδια των Πορτογάλων.

Όταν ενημερώθηκε ότι δεν θα είναι μέλος της ομάδας που θα υπερασπιστεί τα κεκτημένα, ως κάτοχος του Euro 2016, απογοητεύτηκε. Θεωρούσε ότι έχει πραγματοποιήσει πολύ καλή χρονιά με τον Ολυμπιακό και ότι δικαιούταν μια θέση στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, με το οποίο έχει ήδη κάνει τρεις συμμετοχές, ως παίκτης των «ερυθρόλευκων».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σάντος κάλεσε όλους κι όλους τρεις στόπερ, τον 38χρονο Πέπε, τον 37χρονο Ζοζέ Φόντε και τον 24χρονο Ρούμπεν Ντίας. Ακόμη και σήμερα οι Πορτογάλοι φίλαθλοι αντιδρούν με το «κόψιμο» του Σεμέδο και θεωρούν πως άξιζε να κληθεί στο Euro. Η Πορτογαλία θα τεθεί αντιμέτωπη στο Group F με τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ουγγαρία.

Πηγή: gazzetta.gr