Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν είναι μια από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες του κόσμου και αυτό το «μαρτυρούν» τα… ένσημα που έχει στο λαοφιλέστερο άθλημα για σχεδόν 2,5 δεκαετίες. Στο διάστημα αυτό έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους και έχει γεμίσει την τροπαιοθήκη του, ενώ παράλληλα «έγραψε» κάποια ασύλληπτα ρεκόρ.

Ο 43χρονος πορτιέρε πρόσθεσε ακόμη ένα «παράσημο» στην πλούσια καριέρα του το βράδυ της Τετάρτης (19/05). Δεν είναι τόσο η κατάκτηση του Coppa Italia με τη Γιουβέντους, αλλά το γεγονός ότι θα έχει να λέει… στα εγγόνια του ότι κατέκτησε το τρόπαιο όντας συμπαίκτης τόσο με τον Ενρίκο όσο και τον Φεντερίκο Κιέζα -δηλαδή τόσο με τον πατέρα, όσο και με τον υιό.

Ήταν το 1999, όταν ο Μπουφόν μαζί με τον Ενρίκο Κιέζα κατέκτησαν το Κύπελλο Ιταλίας ως ποδοσφαιριστές της Πάρμα, ενώ χθες το επανέλαβε με συμπαίκτη τον Φεντερίκο, ο οποίος μάλιστα σημείωσε και το νικητήριο γκολ του αγώνα Πρόκειται χωρίς αμφιβολία, για ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

«Πριν τον αγώνα, του είπα: “Τζίτζι, έχεις κατακτήσει πολλά τρόπαια και σου θυμίζω ότι αυτό το κέρδισες με τον πατέρα μου. Απόψε, ας προσπαθήσουμε να το πάρουμε μαζί”», δήλωσε χαμογελαστός στο μικρόφωνο της RAI ο Φεντερίκο Κιέζα, αποκαλύπτοντας τι είπε στον πολύπειρο συμπαίκτη του. «Και τα καταφέραμε! Δεν έχω λόγια, ο Μπουφόν θα μας λείψει πολύ», πρόσθεσε σχολιάζοντας το γεγονός ότι εκείνος αποχωρεί από τη «Βέκια Σινιόρα».