Ο δεύτερος τελικός ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο γυναικείο μπάσκετ αναβλήθηκε λόγω όσων έγιναν στο φινάλε του πρώτου.

Οι ερυθρόλευκες επικράτησαν την Πέμπτη με 72-70 και έκαναν το 2-1 στις νίκες, αφού οι δύο ομάδες μεταφέρουν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου, με τις πράσινες όμως να έχουν έντονα παράπονα για το γεγονός ότι δεν μέτρησε το καλάθι της Ριντ, με το οποίο το παιχνίδι θα πήγαινε στην παράταση.

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε αμέως ένσταση επειδή η απόφαση δεν πάρθηκε μετά από εξέταση κανονικού ριπλέι και σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «ντροπή, οργή και αηδία», με το μπαλάκι να πάει στον ΚΕΔ προκειμένου να αποφασίσει για την ένσταση.

Την Παρασκευή άρχισε να διαφαίνεται ότι ο 2ος τελικός δεν θα διεξαχθεί αφού δεν είχαν οριστεί καν οι διαιτητές, με αποτέλεσμα να γίνουν έξαλλοι στον Ολυμπιακό, όπου μιλούσαν για «μηνύσεις και αγωγές σε ΚΕΔ και ΕΟΚ για τη φαρσοκωμωδία».

Για να φτάσουμε, έτσι, στη σημερινή μέρα (16/5), όπου ανακοινώθηκε ότι το μονομελές της ΚΕΔ έκανε δεκτή την ένσταση των πράσινων για τον 1ο τελικό. Απόφαση που έφερε την αναβολή του 2ου, με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό να δηλώνει «πρακτικά και ηθικά δικαιωμένος».