Δύσκολη είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τον ΛεΜπρον Τζέιμς. Χτύπησε τον αστράγαλο του πριν από περίπου δύο μήνες, ξεκίνησε μια πολύ απαιτητική αποθεραπεία, επέστρεψε, αλλά και πάλι αποχώρησε και πάλι τα πράγματα δεν φαίνονται καλά.

Μετά το πρώτο παιχνίδι του έκανε μερικές… περίεργες δηλώσεις, λέγοντας: «για πρώτο παιχνίδι μετά από έξι εβδομάδες αισθάνθηκαν εντάξει. Κινήθηκα καλά, αλλά ο αστράγαλός μου με ενόχλησε σε κάποιες στιγμές. Θεωρώ πως ήταν μια καλή αρχή. Η αποθεραπεία μου καθημερινά μου έπαιρνε περισσότερο χρόνο από τον ύπνο μου. Για έξι εβδομάδες μόνο αυτό έκανα γιατί βιαζόμουν να επιστρέψω. Μένουν μόνο εννιά παιχνίδια ακόμη για το τέλος της κανονικής περιόδου. Ήξερα πως δε θα ήμουν πίσω στο 100%. Είναι αδύνατο . Πιστεύω πως ποτέ ξανά δε θα βρεθώ στην καριέρα μου στο 100%».

Και φάνηκε ότι είναι μακριά και από τον υγιή του εαυτό, όχι μόνο τον καλό του, αφού στο επόμενο ματς αποχώρησε και φαίνεται πως τα πράγματα είναι σοβαρά για εκείνον. Ο Βοϊναρόφσκι έγραψε: «Είναι πιθανό ο Τζέιμς να χάσει ακόμα περισσότερα παιχνίδια, δουλεύει για να νιώσει καλά τον αστράγαλο του, που τον κράτησε 6 εβδομάδες εκτός, πριν επιστρέψει για δύο ματς. Ο Τζέιμς και οι Λέικερς θα συνεχίσουν να εκτιμούν τον τραυματισμό και θα φερθούν προσεχτικά, όσο πλησιάζουμε στα playoffs. Ο Τζέιμς είχε θέμα στο να σταματάει απότομα και με την εκρηκτικότητα του, με την επιστροφή του».

«Καίγονται» οι Λέικερς

Αυτά τα νέα μόνο θετικά δεν είναι για τους Λέικερς, που μετά τον τραυματισμό του Ντέιβις και κυρίως, μετά και τον τραυματισμό του ΛεΜπρον έχουν έρθει σε πολύ δύσκολη θέση. «Όποιος σκέφτηκε αυτή τη μ@λ@κι@ θα πρέπει να απολυθεί», σχολίασε ο Τζέιμς για τα play-in, αλλά ήταν εκεί από την αρχή της σεζόν, αποφασίστηκε να γίνει το τουρνουά και αν η ομάδα του δεν πάρει μέχρι την 6η θέση, θα πρέπει να παίξει για την θέση της στην 8άδα.

Ο Ντέιβις επέστρεψε, μετά από 30 παιχνίδια που έμεινε εκτός και ψάχνει τα πατήματα του και ο ΛεΜπρον δυσκολεύεται αρκετά να επιστρέψει. Ο Σρέντερ θα μείνει εκτός για 10 με 14 μέρες, σύμφωνα με το πρωτόκολλο και τα πράγματα φαίνονται πιο δύσκολα από ποτέ. Η ομάδα του Λος Άντζελες βρέθηκε και πέρυσι σε δύσκολη θέση, αλλά έφτασε μέχρι το τέλος της διαδρομής. Πλέον, τα πράγματα είναι πραγματικά ζόρικα.

Είναι μια ανάσα από την 7η θέση, βασικά απέχουν μόλις μια νίκη και αυτό θα είναι κάτι που θα τους πληγώσει πολύ. Το να παίξουν στο play-in θα είναι βαρύ για εκείνους, αλλά δεν έχουν και άλλη επιλογή. Η διαδρομή τους, θα είναι πιο δύσκολη από ποτέ. Θέλουν μια νίκη σε δύο εντός έδρας παιχνίδια, αν βρεθούν τελικά στο play-in, για να φτάσουν μέχρι τα playoffs. Εκεί είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα χρειαστούν Ντέιβις και ΛεΜπρον. Σε τι κατάσταση θα τους έχουν είναι ένα ερωτηματικό και για την συνολική τους πορεία μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Πηγή: gazzetta.gr