Καθόλου απίθανο δεν φαντάζει το γεγονός πως το πρόσφατο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό να ήταν το τελευταίο του Νέλσον Ολιβέιρα με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος επιθετικός υπέστη κάταγμα στα πλευρά, που πιθανότατα τον θέτει εκτός μάχης για το υπόλοιπο της σεζόν (ενδεχομένως να προλάβει τα τελευταία ματς των πλέι οφ).

Πέρα από αυτό, το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της περιόδου, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, σε περίπτωση που τελικά δεν υπάρξει ανατροπή και παραμείνει στα κιτρινόμαυρα.

Ο 30χρονος φορ φαίνεται να έχει στα χέρια του πολύ μια μεγάλη πρόταση από το Κατάρ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ώρα των Σπορ», η Αλ Ραγιάν προσφέρει συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 3 εκατ. ευρώ στον παίκτη, ποσό που είναι άκρως δελεαστικό.

Αν αναλογιστεί κανείς πως το τρέχον συμβόλαιό του με την ΑΕΚ τού αποφέρει 1,2 εκατ. ευρώ και η πρόταση ανανέωσης ήταν για 700.000 ευρώ το χρόνο, καταλαβαίνει κανείς πως ο Ολιβέιρα είναι με το ένα πόδι εκτός Ένωσης.

Ωστόσο, ο Πορτογάλος έχει στην αναμονή τους Άραβες, καθώς επιθυμεί όσο τίποτα άλλο να επιστρέψει στο αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά αυτό μόνο εύκολο δεν είναι βάσει και των επιδόσεών του.

Σε περίπτωση που ο Ολιβέιρα αποχωρήσει, η ΑΕΚ δεδομένα θα κινηθεί (και) για έναν επιθετικό με έφεση στο σκοράρισμα, δεδομένου ότι θα έχει «αδειάσει» και ένα σημαντικό ποσό από το ρόστερ, που μπορεί να διατεθεί για την απόκτηση ενός ποιοτικού ποδοσφαιριστή.